Domácnost

Chytré vynálezy pro domácí miláčky: Spousta zábavy, domácí fitko a troška špehování

Stěží si dokážete představit život bez čtyřnohých chundelatých kamarádů? Přiznejte si ale, že mnoho z nich naším běžným životním stylem trošku trpí. Hodiny nudy, když jste v práci, povalování na gauči u televize, když se vám nechce nic dělat nebo přikrmování nevhodným jídlem, po kterém tloustnou stejně jako my. Ještě že máme chytré pomocníky, které našim miláčkům pomohou.

Chytré vynálezy pro domácí miláčky: Spousta zábavy, domácí fitko a troška špehování
Chytré vynálezy pro domácí miláčky: Spousta zábavy, domácí fitko a troška špehování

Foto: vava.com, indiegogo.com, petding.com,

Co právě dělá můj pes? VAVA kamera vám to ukáže a ještě psa zabaví

Mobilní kamera VAVA určená pro kontrolu a komunikaci s domácími mazlíčky vám pomůže zjistit, jak se baví váš pes či kočka, když právě nejste doma. Může ale také zvířeti pomoct překonat úzkost, samotu a nudu. VAVA je vybavená kolečky s jezdícím pásem, a tak dokáže chlupáče doprovázet kamkoli po celém bytě.

Měla by být prý dostatečně odolná vůči hrubému zacházení, pokud by se znelíbila klidně i většímu čtyřnožci. Záběry z kamery můžete kdykoli sledovat na dálku na svém smartphonu včetně záznamu zvuku. Ten ale funguje obousměrně, takže máte možnost na své zvířátko i mluvit. Kamera je dále vybavena detektorem štěkání. Díky tomu si ověříte, jestli si vaši sousedé stěžují na hluk oprávněně.

Vara pro domácí mazlíčky

VAVA rovněž disponuje nádržkou na pamlsky, které bude dávkovat podle vašich pokynů. Pomocí vestavěného laserového ukazovátka se dokáže postarat o zábavu i pro kočky, které jsou schopny za paprskem skákat, co jim síly stačí. Zároveň má i držák na kočičí hračky. Nabízí také infračervené noční vidění pro vaši noční nepřítomnost. Kamera úspěšně prošla koncem roku crowdfundingovou kampaní, cena v rámci akce startovala na 159 dolarech (cca 3600 Kč).

Vava pro mazlíčky

Jakou hračku pro dlouhé chvíle? Každopádně chytrou a robotickou!

Zvíře, které musí být mnoho hodin samo doma, může začít trpět depresí a být apatické. Žádná hračka mu vaši přítomnost plně nenahradí. Chytrá hračka Varram má ale za cíl takovou situaci alespoň zlepšit. Jezdící váleček, ze kterého padají pamlsky, dokáže psa vytrhnout z letargie.

Různými pohyby a vibracemi se snaží psa zaujmout a udržet jej v pohybu. Je použitelná na každém povrchu a po převrhnutí při hře se sama vrátí do pojízdné polohy. Hračka měla v crowdfundingové kampani také velký úspěch, zvýhodněné ceny začínaly na 99 dolarech (necelých 2300 Kč) za set s drobným příslušenstvím.

Vara pes

Domácí fitcentrum pro vaši kočku? Pořiďte jí kolotoč na běhání!

Mnoho domácích koček trpí nadváhou a postupně leniví. Designéři si vzali příklad z oblíbených kolotočů, které udržují v kondici myši a křečky a sestrojili podobně fungující zařízení speciálně určené pro kočky. Ty ale nebudou v kole běhat jen tak na povel, o atraktivitu této činnosti se starají světelné diody, které se kočka snaží chytit. Přitom si více či méně zasportuje.

Pohyb lákavých světýlek můžete ovládat ručně prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu, kde je možné také sledovat uběhnutou vzdálenost nebo počet spálených kalorií. Přístroj by měl být v prodeji od jara letošního roku, jeho cena je však poměrně závratná, zájemce přijde na 1400 liber (cca 40 tisíc Kč).