3 samozřejmosti, na které před spaním nezapomínejte

Text: Klára Dedková

Spánek máme všechny spojené s odpočinkem, relaxací, ale také zdravou činností, bez které nejde existovat. Dokonale vyčištěná pleť si během noci krásně odpočine, zregeneruje se a spánek na ni působí lépe než deset masek dohromady. Jak tento zázračný proces za svitu měsíce ještě zdokonalit?

  • VYZKOUŠEJTE OLEJE A MASÍRUJTE

Po odlíčení a vyčištění pleti naneste noční krém jako obvykle, jen do něj zkuste přidat i trošku oleje. Olivového, kokosového nebo nějakého jiného speciálního. Rozhodně to na podzim vaší sušší pleti jen prospěje. Proč právě na noc? Je to ideální doba na to, aby se olej dokonale vsáknul do naší pokožky, což trvá několik hodin. Ráno po probuzení budete výsledkem mile překvapená. Náš tip: zkuste si užít dlouhou masáž obličeje, až budete olej na pleť dávat. Prokrví to pokožku a před spánkem je to jedna z nejpříjemnějších činností.

  • ROZPUŠTĚNÉ A ROZČESANÉ VLASY

Někdo spí v culíku, někdo vlasy splete do copánku, aby je po probuzení měl kudrnaté a někomu je to zkrátka jedno. Když nepůjdete spát s mokrou hlavou, dovoleno je všechno. Kadeřníci však doporučují před spánkem vlasy pořádně rozčesat a nechat rozpuštěné. Tak, aby byly co nejméně namáhané. Navíc prý rychleji rostou. Náš tip: vyzkoušejte masku na vlasy, která působí celou noc. My milujeme kokosový olej do konečků, který je krásně zacelí.

  • HYDRATACE

Na co byste po koupeli rozhodně neměla zapomínat je použití tělového mléka. Čím víc, tím líp. Přes noc má ideální šanci se absorbovat do celé pokožky, provoní nejen vaše ložní prádlo, ale také kůži, která bude po probuzení krásně hebká a jemná. Taky se nám někdy nechce, ale každé přemluvení je odměněno výsledkem, který za to stojí. A na rty nanášíme velké množství balzámu na rty. Kdy jindy než v době, kdy vás nikdo nevidí.