Anfield je nejhorší stadion, říká před osmifinále Ligy mistrů Robben

Anfield je nejhorší stadion, říká před osmifinále Ligy mistrů Robben

Arjen Robben ve svých 35 letech na konci sezóny odejde z Bayernu Mnichov, jak již dříve oznámil. Má tak poslední šanci na to, aby s tímto klubem vyhrál Ligu mistrů, což se mu už jednou podařilo. V osmifinále ale Mnichovské čeká velmi silný soupeř - anglický Liverpool.

S Liverpoolem ale má v Lize mistrů zkušenosti. Když ještě působil v Chelsea, v sezóně 2004/05, jeho tým Liverpoolu podlehl v semifinále soutěže na penalty a do istanbulského finále postoupili právě Reds. Něco podobného se stalo o dva roky později, to už byla Robbenova poslední sezóna na Stamford Bridge.

Poté přestoupil do Realu Madrid, kde ale strávil jen dva roky a sám je hodnotí za velkou chybu. V Bayernu, kde hraje od roku 2009, je ale spokojený. Je však otázka, kam budou mířit jeho další kariérní kroky. Na Liverpool ale dobré vzpomínky nemá a nyní je to právě tento tým, který stojí Bayernu v cestě za Robbenovým druhým titulem v Lize mistrů.

Liverpool je navíc letos velmi silný, loni se dostal do finále Ligy mistrů a letos je zatím hlavním favoritem na vítěze Premier League, kdežto Bayernu se pod novým koučem Kovačem dvakrát nedaří. Začíná se ale od znova a skóre bude na začátku 0:0, kvalita obou týmů je navíc srovnatelná a nejspíš se jedná o nejnapínavější osmifinálový duel.

"Ano, Anfield Road je pro mě nejhorší stadion. Nemám tady žádné dobré vzpomínky. Snad se to změní," doufá nizozemská legenda v postup svého týmu do čtvrtfinále soutěže, kde Bayern postupuje každý rok. Loni jeho cesta skončila v semifinále s Realem Madrid, který ve finále zdolal právě Liverpool.