Hlavní obsah

Debakl místo kontumace a vyloučení ze soutěže. Kolik gólů dostalo Sedm statečných?

Řím/Praha
Aktualizováno

Šílený zážitek a ostudná porážka 0:20. Fotbalovou Itálií cloumá skandál z tamní třetí nejvyšší soutěže, kde tým Pro Piacenza nastoupil k utkání jen se sedmi hráči. Zbytek fotbalistů stávkoval kvůli nevyplaceným odměnám. Zápas se pro sedm statečných proměnil v peklo. A to nebylo vše. Den po utkání disciplinární komise rozhodla o vyloučení klubu, navíc mu udělila pokutu 20 tisíc eur (514 tisíc korun).

Foto: Sport.cz

V prosinci bylo týmu Pro Piacenza ještě hej.

Článek

Žádný prales, ale třetí italská liga. Právě tady byl k vidění ostudný debakl. Na triku jej má klub Pro Piacenza, jenž je na posledním místě Série C. Rekordní vítězství slavil tým Cuneo.

Pro Piacenza má dluhy, tým kontumačně prohrál předchozí čtyři utkání, ale teď musel nastoupit. Kdyby nehrál, automaticky by byl považován za sestupujícího. To klub ale nechtěl dopustit, radši si uřízl nebývalou ostudu. A tak se na hřišti odehrál velmi bizarní souboj - Cuneo versus sedm statečných.

Osmý hráč hostů nemohl nastoupit, protože musel odjet pro zapomenuté dokumenty. Do utkání se zapojil až ve druhém poločase, jenže to už domácí tým vedl 16:0...

Na lavičce týmu Pro Piacenza nikdo během utkání neseděl. K dispozici nebyli nejen náhradníci, ale ani masér či třeba vedoucí mužstva. Kapitánovi týmu, který byl Nicola Cirigliano a plnil i funkci trenéra, bylo osmnáct let.

Vedení italského týmu však ani tento zoufalý krok nepomohl, ze soutěže byl den po utkání vyloučen. "Tohle byla urážka sportu. Podobnou frašku už víckrát nestrpíme," řekl předseda italské federace Gabriele Gravina.

Zmíněný klub nemá nic společného s Piacenzou, která hrála před lety i italskou nejvyšší soutěž. Nyní ale působí oba celky v Serii C.

Reklama

Související témata: