Princ Jean d'Orléans, potomek králů Francie, se zúčastnil 16. ledna 2019 premiéry představení uměleckého souboru Shen Yun Performing Arts v Paříži. (NTD-Television)
Princ Jean d'Orléans, potomek králů Francie, se zúčastnil 16. ledna 2019 premiéry představení uměleckého souboru Shen Yun Performing Arts v Paříži. (NTD-Television)
Mezi diváky na představení uměleckého souboru Shen Yun Performing Arts poprvé usedl také princ Jean d’Orléans. Podle prince z rodu Orleánů, potomků králů Francie, poskytuje Shen Yun publiku nejenom kulturní zážitek a odpočinek od každodenních starostí, ale zároveň připomíná i význam „tradice a kultury“.

„Myslím, že je to velmi dobré a dnes to potřebujeme všichni. Jsme příliš materialističtí, takže je třeba někdy uniknout. A také potřebujeme poezii i onen vztah k nebesům a tomu, co je božské,“ uvedl princ Jean d’Orléans.

„A myslím si, že je důležité, aby člověk nezapomínal, odkud pochází, že je božím stvořením. Takže je pro nás téměř nutností si toto připomínat,“ míní Jean d’Orléans. „Lidem se nesmí vytratit z mysli, odkud pocházejí.“

Posláním souboru Shen Yun, který byl založen v New Yorku, je obnovovat autentickou tradiční čínskou kulturu.

„Nevíš-li jaká je tvá minulost, je těžké vědět, kam kráčíš,“ říká Jean d’Orléans inspirovaný představením Shen Yun. „A já si myslím, že v tomto dnešním světě je tradice a kultura velmi důležitá. A máme-li zde kulturu starou 5 000 let, je to ještě silnější,“ naráží d’Orléans na pět tisíc let starou čínskou kulturu.

Princ považuje představení za velmi cenný přínos pro společnost. V dnešní době toto představení však v Číně neuvidíte.

„V představení Shen Yun jsme viděli mnoho příběhů, mnoho národů, mnoho kultur a etnik, krojů, básní a zvláštních příběhů z různých oblastí Číny a já to považuji za velmi, velmi zajímavé,“ dodal Jean d’Orléans.

Princ Jean d’Orléans v rozhovoru pro Epoch Times zmínil, že doufá v další příležitost, kdy opět bude moci se svojí ženou představení Shen Yun navštívit.


Překlad původního článku německé redakce: Bohumila Chocholová

Líbil se vám tento článek? Podpořte nás prosím jeho sdílením na sociálních sítích.