LEX logo

LEX z.s. (dále jen LEX) se rozrůstá do regionů. Za založením pobočného spolku LEX, oblastní spolek Haná v Olomouci stojí Ing. Jan Mach, zatímco koordinátorem LEX, oblastní spolek Východní Čechy v Pardubicích se stal Mgr. Jakub Engelmajer.

LEX Haná byl založen v polovině roku 2018 a za uplynulý půlrok již má za sebou několik zorganizovaných aktiv. Kromě několika srazů členského jádra z okolí, organizoval LEX Haná také několik střeleckých cvičení tzv. LOSíků, která jsou koncipována jako příprava a seznámení se závody LOS. Mimo to navázal LEX Haná spolupráci s nedávno modernizovanou Lazeckou střelnicí v Olomouci.

Na LEX Haná navázal na přelomu roku 2018/2019 vznik LEX Východní Čechy, který se chce zaměřit na členy LEX především na Pardubicku, Chrudimsku a okolí Hradce Králové. LEX Východní Čechy například plánuje zorganizovat přednášku advokáta Mgr. Miloslava Jančíka na téma nutné obrany a krajní nouze.

Oba pobočné spolky uvítají zapojení dalších členů do jejich činnosti. Bližší informace o aktivitách LEX Haná a LEX Východní Čechy můžete získat na facebooku LEX Haná a LEX Východní Čechy, členském fóru nebo na valné hromadě LEX konané 23.03.2019, kde budou v rámci programu oba koordinátoři krátce hovořit. V případě zájmu o zapojení do aktivit těchto oblastních spolků kontaktujte přímo koordinátory na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (tel.: 723 224 972) případně Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (tel.: 776 163 296).

 

Jakub Engelmajer - koordinátor pobočného spolku  LEX, oblastní spolek Východní Čechy