Češi v zahraničí: Suchý se po zranění vrátil na hřiště

18.02.2019, 12:52
Aktuality
Obránce Marek Suchý naskočil po dlouhém zranění znovu do sestavy Basileje a rovnou zvládl celé utkání proti Sionu. Jinak ale uplynulý víkend z pohledu českých krajánků dvakrát úspěšný nebyl. Skončila dlouhá neporazitelnost Tomáše Kalase a jeho Bristolu, čeští brankáři inkasovali poměrně dost gólů. A český střelec se v zahraničních soutěžích tentokrát nenašel ani jeden jediný.

Anglie


V FA Cupu narazil Bristol City na Wolverhampton a poprvé od listopadu našel přemožitele. S týmem z Premier League prohrál doma 0:1 a byl ze soutěže vyřazen. Celé utkání za Bristol odehrál obránce Tomáš Kalas. V 75. minutě obdržel žlutou kartu.

Německo


Už v pátek nastoupil za Augsburg proti Bayernu Mnichov v základní sestavě záložník Jan Morávek. Na hřišti strávil 78 minut. Augsburg odehrál proti mnohonásobnému mistrovi dobrý zápas, dvakrát dokonce vedl, ale nakonec prohrál 2:3.

Celé utkání za Hoffenheim odehrál proti Hannoveru obránce Pavel Kadeřábek. Jeho tým se mohl po duelu radovat z vítězství 3:0.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie nastoupili v základní sestavě Werderu Brémy na Olympijském stadionu v Berlíně proti Herthě. Utkání skončilo nerozhodně 1:1 a oba Češi strávili na trávníku celých 90 minut. Na nastavený čas přišel na hřiště v domácím dresu také záložník Vladimír Darida.

Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal za Rennes celé utkání v Remeši. Spokojený ale po něm být nemohl. Jeho mužstvo s nováčkem prohrálo 0:2.

Itálie


Brankář Lukáš Zima naskočil v Serii B v dresu Livorna na půdě Lecce do druhého poločasu za zraněného kolegu Mazzoniho. Hosté v té chvíli vedli 2:0 a náskok drželi až do 61. minuty. Nakonec ale prohráli 2:3 a ještě přišli o dva vyloučené hráče.

Španělsko


Nečekaně tvrdou porážku utrpěla Sevilla ve Villarrealu. Český brankář Tomáš Vaclík inkasoval tři góly, zatímco jeho spoluhráči nedali ani jeden. Vaclíka překonali po rohu hlavou Alvaro, po krásné kombinaci střelou do prázdné branky Ekambi a v závěru po samostatné akci Alfonso.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid byl znovu členem zahajovací jedenáctky ADO Den Haag, který hostil doma Zwolle a po gólu Troupéeho vyhrál 1:0. Český forvard odehrál 82 minut, pak byl vystřídán.

Ve druhé lize nastoupil v základní sestavě rezervy AZ Alkmaar Ondřej Mihálik a střídán byl proti Den Boschi až v 90. minutě. Zápas skončil bezbrankovou remízou. Další český fotbalista Richard Sedláček proseděl utkání na lavičce.

Bláznivá remíza 4:4 se zrodila v zápase Go Ahead Eagles Deventer proti Nijmegenu. Šest branek padlo už za úvodních 37 minut a domácí vedli 4:2. Nakonec ale o náskok přišli. V jejich dresu odehrál celý zápas křídelník Jaroslav Navrátil. Za hostující Nijmegen zase kompletních 90 minut zapsal obránce Josef Kvída, který osm minut před koncem dostal žlutou kartu.

Slovensko


Slovenská Fortuna liga se rozběhla po zimní přestávce a hned měla na programu obrovský šlágr, ve kterém Dunajská Streda přivítala Slovan Bratislava. Ten nakonec zvítězil 1:0 a v jeho dresu byl u toho od 36. minuty i český obránce Jurij Medveděv, který vystřídal Nizozemce Apaua. Na domácí straně chytal celé utkání brankář Martin Jedlička.

Dva Češi se objevili na hřišti i v zápase Žiliny s Trnavou, který skončil nerozhodně 1:1. Za domácí nastoupil v základu obránce Filip Kaša. Do konce ale nedohrál. Ve 41. minutě dostal žlutou kartu a v nastavení druhé půle po druhé žluté i červenou. Za hosty hrál od začátku Václav Dudl, v 72. minutě byl vystřídán Makendoncem Markoskim. Na lavičce Trnavy seděli celé utkání brankář Petr Bolek a záložník Jiří Kulhánek.

Za nováčka ze Sereďě odehrál celý zápas obránce Martin Sus. V Michalovcích však jeho mužstvo prohrálo 0:1 a Sus dostal v 80. minutě žlutou kartu.

Belgie


Útočník Jakub Řezníček naskočil v dresu Lokerenu na posledních šest minut v zápase na hřišti Standardu Lutych. Jeho tým prohrál 3:1.

Bulharsko


Obránce David Jablonský hrál za Levski Sofia proti Lokomotivě Plovdiv od první minuty. Už v 8. minutě inkasoval žlutou kartu. V 72. minutě se však asistencí podílel na vyrovnání na konečných 1:1.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál celý zápas za Lokomotivu Záhřeb proti NK Rudeš. V utkání branka nepadla a oba soupeři si rozdělili po bodu. Lokomotiva na poslední pohárové příčce stále drží čtyřbodový náskok na Goricu.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok nastoupil v základní sestavě Maccabi Petah Tikva proti Maccabi Netanya. Odehrál celé utkání, které ale po jeho mužstvo nedopadlo dobře. Domácí tým sice brzy vedl, ale nakonec prohrál 1:4.

Za Hapoel Ra‘anana odehrál 62 minut záložník Martin Zeman. V zápase proti Hapoelu Tel Aviv ale žádná branka nepadla.

Kypr


V základní sestavě Pafosu nastoupil záložník Zdeněk Folprecht. V utkání na půdě Paralimni odehrál 59 minut a nakonec si se svým týmem odvezl bod za remízu 1:1, kterou vystřelil slovenský útočník Adam Nemec.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic hrál od začátku za Haladas Szombathely proti Mezökövésdu. Porážce 1:2 ale zabránit nedokázal. Do střelecké listiny se nezapsal a v 67. minutě byl vystřídán.

Polsko


Piast Gliwice rozdrtil v pátek večer na vlastním hřišti Lech Poznaň 4:0. Podílel se na tom částečně i útočník Michal Papadopulos, který nastoupil v 75. minutě.

Z vítězství se mohl radovat o víkendu i záložník Martin Pospíšil, který odehrál celý zápas za Jagiellonii Bialystok. Ta porazila brankou z 95. minuty Wislu Plock 1:0.

Hladce 3:0 porazil Zaglebie Lubin soupeře z Legnice. Od 77. minuty hrál za tým vítězů také český útočník Jakub Mareš.

Velkým překvapením skončil zápas Legie Varšava s Cracovií Krakov. Ta vyhrála na půdě soupeře nečekaně 2:0 a to ještě neproměnila penaltu. Za domácí tým nastoupil v základní sestavě obránce Adam Hloušek a odehrál celé utkání. V 64. minutě dostal žlutou kartu.

Severní Irsko


Triumf v Ligovém poháru mohl se spoluhráči z Linfieldu oslavil útočník Marek Červenka. Ve finále proti Ballymeně, které jeho mužstvo vyhrálo 1:0, však nenastoupil a zůstal po celý zápas na lavičce.

Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal celé utkání za St. Mirren na hřišti Aberdeenu a jeho tým si odvezl cennou remízu 2:2. Na lavičce domácího týmu seděl náhradní brankář Tomáš Černý, který se ale do hry nedostal.

Švýcarsko


Po dlouhém zranění naskočil do hry v dresu Basileje obránce Marek Suchý a proti Sionu nakonec odehrál celý zápas. Jeho tým zvítězil 1:0.

Turecko


Útočník Josef Šural se dostal v barvách Alanyasporu na hřiště v 89. minutě, když vystřídal Papisse Cissého, autora dvou branek, jenž zařídil překvapivé vítězství na hřišti Trabzonsporu. Za ten kvůli zranění nenastoupil obránce Filip Novák.

Celý zápas odehrál za Kasimpasu proti Galatasaray Istanbul záložník David Pavelka. Jeho mužstvo sice proti gigantovi vedlo, ale nakonec prohrálo jednoznačně 1:4. Pavelka dostal v 58. minutě žlutou kartu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (85)

Přidat komentář
ttopi

Ta Basilej jak vyklidila pole.

Reagovat
Rudnevs

Aké pole?

Reagovat
Mr.Mike

Zima

Reagovat
ttopi

Vtipné okolnosti, ale pochybuju, že to byla jeho vina

Reagovat
Kily
Reagovat
kilobyte

Jednou šel i po míči.

Reagovat
F.Torres

už se ale trochu zlepšil. Dřív uhýbal hlavou před míčem, nyní ho alespoň sleduje očima

Reagovat
zlatan-legend

Tak druhej gól jeho. Se z tý země zvedá rychle asi jako můj děda ráno z postele

Reagovat
ttopi

Ten druhej? Jak mu to tam frajer pustil k tyči z nepřehledný situace? Neřekl bych, že je to vyloženě jeho gól.

Reagovat
zlatan-legend

Hm, tak se podívej jak rychle vstává a dává velkej pozor...

Reagovat
ttopi

Jo takhle. Jo, vypadá, jakoby se mu nechtělo. Předpokládám ale, že to mělo nějaký důvod. Nebo si fakt myslíte, že když se náhradník, notabene brankář, dostane na plac, že na to "sere"?

Reagovat
zlatan-legend

Pokud se budem bavit o Zimovi, tak to je jeden velkej fail. Ten kluk je kvalitou někde na úrovni divize. Ten musí být nadosmrti vděčný bohu a agentovi, že si vydělal nějaký prachy timhle hovnem

Reagovat
lampas

Spíš to nečekal a je zvyklej mít v píči

Reagovat
TheMally11

tak se podívej jak dlouho se zvedá

Reagovat
mayday

Ty vole ten se z té země sbíral 14 dní Hroznej gólman.

Reagovat
zlatan-legend

Chtěl bych mít jeho manažera. Protože to není možný, aby se tohle hovado drželo v Itálii tak dlouho

Reagovat
mayday

Tak je tak už x let, odchytal asi tak 10 zápasů, v Itálii sedí na lávce 12 lidí, takže tuším dvojka i trojka snad... Zima má podle mě tak na FNL, z toho pohledu je pro něj opravdu neskutečný, že je tak dlouho v Itálii a něco si vydělá.

Nebo je to tréninkovej typ, kdy na trenálech je dobrej, tak si asi v tom Janově vždy tu pozici trojky nějak zajistil

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kostomlat

jako ani jeden z těch gólů nebyl vyloženě jeho, ale mančaftu moc nepomohl. Navíc působí strašně těžkopádným dojmem, je takovej málo mrštnej

Reagovat
F.Torres

pobavilo

Reagovat
lichna.

To je prostě převlečený Kuča, jinak tomu nevěřím..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

Vy se tady smějete, ale Csaplárova past, to nemohlo skončit jinak...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zark

ten moment, kdy ste radi, ze v kolonce italie je aspon jeden hrac a po precteni uryvku by ste radeji, kdyby tam nebyl ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale co chtít po týpkovi, který má odchytáno za celou kariéru asi tak přesně o 20 zápasů víc než my tady diskusi

Reagovat
8lampard8

Reagovat
ondrvo

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
mojmira

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LFC & STEVEN 8

A co Drobný za Dusseldorf ???

Reagovat
Losinho

Mára

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti Suchýmu, ale na repre už to není

Reagovat
TheMally11

stejně jako u Schicka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Schick je jinde to je momentalne jeden z tahounu

Reagovat
smazaný uživatel

tahounů čeho?

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Vsak taha Rim dole tabulkou dalej od LM

Reagovat
Kostomlat

nic lepšího než Suchý - Kalas asi stejně nemáme

Reagovat
JeséRodriguez

Čelůstka je nejspolehlivější v repre

Reagovat
dave30

To asi jo, ale už měsíc nehraje...

Reagovat
JeséRodriguez

vím, jen popírám to, že nic lepšího nemáme

Reagovat
mayday

Měl tam nějaký zranění, teď zase nebyl ani na lavičce. NK věřme, že se místo něj nechytí nekdo jinej a až bude 100%, že se vrátí do sestavy.

Reagovat
naheCZ

Co ten Morávek? Koukám, že 5 zápasů po sobě v základu, vydrží mu už konečně zdraví trošku dýl? A byl by přínos pro repre?

Reagovat
F.Torres

kvalitu má, ovšem přijel by jednou za kvaldu. Jako altervnativa na vystřídání ok, ale nemůžeš ho dát do základu a stavět na něm taktiku

Reagovat
dinss

Určitě byl. Jen se podívej, jak dlouho si ho drží v BL a kolik zápasů odehraje. Něco v něm je ale je prostě škoda, že nevydrží zdravej...

Reagovat
doshcz

v Itošce těžká bídá zas

Reagovat
dave30

To se líbí trenérovi naší reprezentace. 3 gólmani, 2 kluci v BL a to je tak pomalu vše. Bída, bída, bída...

Reagovat
db18

Kadeř, Morávek, Gebre, Petrák (ten je akorát zraněný)

Reagovat
dave30

Morávek? Asi ano, ale když se podívám na jeho profil... za poslední 2roky 13 zranění. Nevím, jestli na takovém lze stavět.

Reagovat
db18

Tak Petrák už je zdravý a nejspíš dneska i nastoupí, ve výčtu akorát chybí, protože jde o dohrávku.

Reagovat
Logan

OT:

Mám lístek navíc na dnešní zápas Norimberk - BVB. Cena 30euro. Odjezd z Plzně v 17:15 nebo můžu pouze předat lístek, pokud by někdo měl zájem. Můžu taky vyzvednout někde dál po cestě případně.

V případě zájmu DM.

Reagovat
Werkrider

Chudák Drobný exkomunikovaný

Reagovat
Pablos

s Daridou už tam něják moc nepočítají asi ...nebo ?

Reagovat
Kostomlat

Darida by se mohl vrátit do Plzně

Reagovat
mistr129

Chtěl jsem se na to zeptat.. jak moc je reálný jeho návrat do ČR? Za Hušbauera nebo Hrošovskýho

Reagovat
dinss

Reagovat
Rob Roy

Přiznám se, že mě to taky napadlo - návrat do Plzně Kdyby mu bylo o 3 roky víc, tak byto asi bylo reálný, ale takhle si to neumím moc představit, byl by strašně drhej. A hostovačka asi nemá pro Plzeň moc cenu. Navíc by to bylo velký fuck off těm mlaďochům, který máme rozesetý po lize a doufají že v létě u nás dostanou šanci (nejvíc teď věřím Janoškovi, pravidelně hraje a co jsem ho viděl tak působil správně drze).

Reagovat
smazaný uživatel

návrat do Freiburgu

Reagovat
dinss

Snad odejde.

Reagovat
mayday

Odpadl docela solidně no... Tak snad zamaká v letní přípravě, případně si dá ještě jinej klub. Na návrat do CR je ještě brzo.

Reagovat
db18

Reagovat
TheMally11

Jde do madridu

Reagovat
Pablos

horší než Modřič by nebyl to je fakt

Reagovat
dave30

Nechápu, proč nenechají toho Sadílka hrát alespoň za Jong. Obzvlášť, když Jong hraje až po áčku (tak jako dnes). Na podzim hrál alespoň s dorostenci UEFA juniorskou ligu, ale z té už vypadli. Sezením na lavičce se ještě nikdo nezlepšil...

Reagovat
db18

Ono to je normální, když cestuje s áčkem na výjezd.

Reagovat
dave30

V Nizozemsku je skoro všechno blízko. Z E. do H. je to asi jako z Brna do Prahy. Když cestují z Mnichova do Hamburku, z Bristolu do Newcastelu apod. tak bych to pochopil.Navíc ten Jong hrál

20:00 doma...

Reagovat
lampas

Zatím Zímova životní sezona

Reagovat
mayday

Se čtyřma startama

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik tak bere ten Zima?

Reagovat
db18

V průměru asi 1,5 míče za 90 minut...

Reagovat
lampas

Můj tip je tak 60k euro za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš hrubého?

Reagovat
lampas

jj

Reagovat
TheMally11

Co Barák vůbec? Na livesportu vůbec není psaný ani mezi absentujícími

Reagovat
smazaný uživatel

To je bída.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele