TOP 8: Únorové novinky v kinech

První měsíc roku 2019 uběhl vskutku rychle, a tak je tu únor, který má v záloze nejeden blockbuster. Nabídka je samozřejmě bohatá, tudíž dojde i na komornější tituly.

LEGO příběh 2

LEGO příběh 2 je logicky pokračováním povedeného kostičkového hitu z roku 2014, kde se v hlavních rolích představil kupříkladu Star Lord z Marvel univerza, tedy Chris Pratt. V druhém díle opět zavítáme do Bricksburgu, kde vládne chaos. Naši hrdinové se rozhodnou zachránit milované městečko jednou provždy. Do městečka se totiž dostali nájezdníci z vesmíru LEGO Duplo, kteří jsou mnohem silnější, než se na první pohled mohlo zdát. Jestliže jste v dětství milovali LEGO stavebnice, neváhejte a zajděte s těmi nejmenšími do kina.

Premiéra: 7.2.2019 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

Marie, královna skotská

Saoirse Ronan se společně Margot Robbie setkávají v historickém dramatu dle skutečných událostí. Marie se po smrti svého otce stává v pouhých šesti letech skotskou královnou. Osmnáctiletá dívka musela od počátku obhajovat svůj trůn před rebelujícími skotskými klany, navíc čelila otevřenému nepřátelství rodově spřízněné anglické královny Alžběty, jejíž vládu odmítala uznat. Obě panovnice spojovala jejich izolovanost v prostředí tvořeném výhradně muži, díky němuž získaly vzájemné pochopení, dokonce i respekt. Britské ostrovy však byly pro dvě tak silné ženy příliš malé a obě to věděly. Otázkou bylo jen, která z nich se rozhodne udělat první krok k eliminaci té druhé, a jak moc je to bude bolet.

Premiéra: 7.2.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 6/10

Alita: Bojový Anděl

Alita: Bojový Anděl vypráví příběh odehrávající se ve 26. století, kdy Zemi vládne temno a beznaděj. Doktor Ido nalezne na robotickém vrakovišti poškozeného kyborga, jenž vzhledově připomíná čtrnáctiletou dívku. Tento kříženec robota a člověka, který se jmenuje Alita, má dočista vymazanou paměť. Musí odhalit, jaké je její poselství. Poté co zjistí, že dokáže pomoci přerušit éru smrti a destrukce, začíná pracovat na svém úkolu.

Premiéra: 14.2.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 9/10

Nedotknutelní

Remake francouzského dramatu se vrací v americkém provedení v hlavních rolích s Bryanem Cranstonem a Kevinem Hartem. Příběh Nedotknutelných vypráví o milionáři Phillipovi, který zůstal po nehodě ochrnutý a vozík se stal jeho každodenní součástí. Během života potká naprosto odlišného černošského mladíka, ze kterého si udělá vlastního ošetřovatele. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek.

Premiéra: 14.2.2019 (Bontonfilm) | Natěšenost: 7/10

Jak vycvičit draka 3

Máte rádi draky? Kdo ne? Nejen mezi dětmi populární série o tom, jak vycvičit draka se vrací v podobě třetího dílu. Vracíme se na ostrov Blp, kde žijí naši přátelé z předešlých dvou dílů a velitelem je všemi milovaný Škyťák, jehož ochočený Bezzubka vám na rtech zaručeně vykouzlí úsměv. Problémy nastávají ve chvíli, kdy se objeví záhadná bílá dračice Bleskoběska. Jak silné je přátelství mezi draky a vikingy? Dokáží společně zastavit blížící se hrozbu?

Premiéra: 21.2.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10

Karafnaum

Příběh dvanáctiletého chlapce, který zažaluje své rodiče za to, že mu dali život, je strhující výpovědí o životě nejchudších ve slumech současného Libanonu. Snímek Karafnaum je často přirovnáván k Milionáři z chatrče a na festivalu v Cannes ohromil diváky i porotu svých realistickým pojetím.

Premiéra: 21.2.2019 (Film Europe) | Natěšenost: 7/10

Co jsme komu zase udělali?

Claude a Marie, které známe již z prvního dílu, se v předešlém filmu museli vypořádat s nelehkou situací. Po tom, co se dokázali smířit s tím, že jejich zeťové Rachid, David, Chao a Charles neuznávají katolictví a preferují jiné náboženství a vůbec pocházejí z různých kultur, nastává další zlomový bod. Rodiče čtyř dcer se dozvídají, že každá z nich plánuje odcestovat do rozdílných koutů světa. Claude s Marie jsou přesvědčeni, že jejich děti musí zůstat ve své rodné zemi, a tak je potřeba jim dokázat, že Francie je tím nejideálnějším místem pro život. Problém je v tom, že oni sami Francii v lásce příliš nemají.

Premiéra: 28.2.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Všechno nejhorší 2

A na závěr tu máme něco pro fanoušky hororů. Všechno nejhorší byl nečekaný hit, který před dvěma lety viděl snad každý hororový nadšenec. Spojení žánru horor a komedie skvěle fungovalo, a tak není divu, že tu máme druhý díl, který je větší, hezčí a šílenější. Hlavní zápletka zůstává stejná a točí se okolo dívčiny, která se stává obětí vraha. Jenže pokaždé když zemře, probudí se znova v ten samý den na stejném místě.

Premiéra: 28.2.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10