Hlavní obsah

Policie odložila případ smrti ženy po uštknutí mambou. Hada získala ze zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie odložila vyšetřování uštknutí 30leté ženy mambou zelenou v pražských Hlubočepích. Nezjistili, že by se stal trestný čin. Z výsledku pitvy vyplynulo, že příčinou úmrtí bylo působení hadího jedu.

Odchyt mamby zelené v zahrádkářské kolonii v HlubočepíchVideo: Policie ČR

 
Článek

„Protože ve věci nejde o podezření z trestného činu, policejní orgán celou věc odložil. Policisté zjistili, že hada žena získala ze zahraničí, odkud si ho objednala přes internet,“ řekl v pondělí Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Had ženu uštkl v říjnu v jejím domě v Hlubočepích. Po několika dnech v nemocnici zemřela. Lékaři po úmrtí ženy uvedli, že její smrt s hadím kousnutím nesouvisí, podle některých informací měla i jiné zdravotní problémy.

Z výsledku nařízené soudní pitvy však vyplynulo, že třicetiletá žena nezemřela vlivem cizího zavinění. Znalci z oboru soudního lékařství určili, že příčinou smrti bylo působení neurotoxinu hadího jedu.

Mambě zelené se daří dobře. Čekají ji ale ještě testyVideo: Novinky

Mamba po uštknutí ženy utekla, podařilo se ji odchytit po několika dnech asi 200 metrů od domu. Podle herpetologa Tomáše Bublíka, který ji odchytil, neměla žena povolení chovat mambu a v domě na to ani nebylo potřebné vybavení. Prodejce při prodeji hada nemusí zjišťovat, zda má kupující povolení, musí být akorát starší 18 let. Mamba je nyní v péči herpetologa Bublíka.

Reklama

Související témata:

Související články

Žena uštknutá mambou v Praze je po smrti

Žena, kterou minulý týden uštkla mamba zelená v pražských Hlubočepích, zemřela. Příčina úmrtí podle lékařů nesouvisí s hadím kousnutím. Informoval o tom...

Výběr článků

Načítám