Krásná logická hra Euclidean Skies potrápí vaši představivost Rubikovou kostkou
zdroj: tisková zpráva

Krásná logická hra Euclidean Skies potrápí vaši představivost Rubikovou kostkou

18. 2. 2019 16:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hitman GO byla velice jednoduchá, ale zajímavá logická hra, ve které jste v roli plešatého zabijáka chodili od bodu k bodu po vytyčených trasách a snažili se dostat do zad hlídkujícím nepřátelům. Na úspěch hry navázaly další tituly včetně Lara Croft GO a Deus Ex GO a částečně z těchto her vychází i Euclidean Skies, která hratelnost komplikuje interaktivním prostředím.

I v Euclidean Skies se musíte dostat svým soupeřům do zad, abyste je jediným švihem svého meče zlikvidovali. Jakýkoliv jiný scénář skončí vaším nezdarem. Nepohybujete se ovšem po předem daných kolejnicích, ale máte poměrnou volnost pohybu po čtvercových dlaždicích.

Zároveň disponujete možností formovat svět podle libosti, a to způsobem, který je velmi podobný klasické Rubikově kostce. Můžete otáčet celými segmenty miniaturních světů, které spolu se stylizací hry mohou vzdáleně připomínat výbornou Monument Valley.

zdroj: Archiv

Vaším cílem je přetvořit svět tak, abyste se dostali nepřátelům do zad a ne naopak, a takto projít všech 55 úrovní. Možná jste se se hrou, respektive její sérií, setkali už dříve. Tituly Euclidean Lands a Euclidean Skies už totiž vyšly v App Storu v letech 2017 a 2018 a dočkaly se několika nominací v různých soutěžích.

Ale teprve nyní se Euclidean Skies dostává na Steam, přičemž si z obou her bere ty nejlepší úrovně, přidává nějaké navíc a zároveň nabízí ještě procedurálně generované hádanky pro potenciálně nekonečné namáhání vašich mozkových závitů. PC verze stojí 8 eur, takže úvahy nad jejím pořízením by v porovnání s jejími puzzly nemusely být tak složité.

Nejnovější články