Nová EULA u Civilization VI povoluje sběr dat, hodnocení padá

Nová EULA u Civilization VI povoluje sběr dat, hodnocení padá
15:55, 18.02.2019

Abych to hned z první uvedl na pravou míru, protože vztek rozhořčených a poplašených mas nezná mezí a často ani logiky. Toto je část paragrafu, která lidem vaří krev v žilách:

The information we collect may include personal information such as your first and/or last name, e-mail address, phone number, photo, mailing address, geolocation, or payment information. In addition, we may collect your age, gender, date of birth, zip code, hardware configuration, console ID, software products played, survey data, purchases, IP address and the systems you have played on. We may combine the information with your personal information and across other computers or devices that you may use.

V licenční smlouvě přímo k Civilization VI však tento odstavec nenajdete - nachází se totiž v privacy policy společnosti Take-Two Interactive Software, pod kterou je licencována právě Civ6. Souhlasem s licenčními podmínkami tedy přeneseně souhlasíte i se vším, co je psáno v privacy policy T2. Je pochopitelné, že internetové služby po vás mohou/budou vyžadovat mail, datum narození a třeba i zemi, ve které žijete. Každopádně shromažďovat v podstatě veškerá citlivá data včetně pohlaví a IP adresy, a to napříč všemi zařízeními, která užíváte, to přijde mnohým uživatelům až moc.

Sranda je taky v tom, že poslední revize EULA je z 22.1.2018, kdežto privacy policy T2 byla upravena 8.5.2018.

Takže v době, kdy se psala EULA, tam tento paragraf vůbec nemusel být. Ale to nevíme. Co víme, že hodnocení Civilization 6 za poslední měsíc spadlo na 54%, což je o 13% méně než průměrné hodnocení celkově. Ve svém začátku Civilization 6 podlehla nátlaku hráčů a odstranila "spyware" program Red Shell, který hledal a bral data od uživatelů pro marketingové společnosti. Jaký máte na tuto problematiku názor, myslíte, že to bylo vědomé rozhodnutí ze strany vývojářů? Trápí vás, co všechno o vás společnosti mohou uchovávat za data, nebo si pro každou hru vytváříte falešnou identitu?

DALŠÍ

CGwillWin