Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

200 tisíc lidí si přeodbjednalo Metro Exodus ze Steamu

+ nízká špička.

Deep Silver ještě bude nějakou tu hodinu či den trvat, než všechno sečte a sepíše tiskovku. Zatím tak jsme ohledně prodejnosti Metro Exodus odkázáni jen na útržky, jako včera ohledně krabicovek v Británii.

Nyní vyšlo najevo, že si hru pro PC na Steamu předobjednalo téměř 200 tisíc lidí. Myslí se tím ti, kteří to stihli před koncem ledna, než byla oznámena exkluzivita Epic Games Store.

Má to však několik háčků: údaj pochází ze SteamSpy, jehož autor Sergey Galyonkin nyní pracuje - paradoxně - v Epicu jako jeden z šéfů tamního obchodu. Přiznal, že na SteamSpy neměl poslední měsíce moc času, takže data mohou být nepřesná, nemluvě o určitém zpoždění informací. I s ohledem na změny, jež Valve učinili v základním nastavení uživatelských profilů.

Dle slov Galyonkina nebude Epic sdílet s veřejností, kolik kusů her se na jejich obchodě prodalo. Nebude tak možné zhodnotit dopad kroku Deep Silver s dočasným rozloučením se se Steamem.

Divné je také to, že SteamCharts ukazují celkovou špičku v počtu hráčů naráz jen 12 tisíc lidí. To je vzhledem k těm 200 tisícům předobjednávek a na tak zásadní titul nějak málo. Může to být způsobeno teoreticky tím, že si spousta hráčů ještě nedokázala stáhnout těch 50 GB dat, nebo si prostě nechávají hraní na později. Jak víme, krabicové verze pro PC na fyzickém nosiči bohužel obsahují jen klient Epicu, takže tito hráči si musí celou hru stáhnout už otamtud a nejsou nijak asociováni se Steamem.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments