18. února 2019 • 16:45

Absurdita v Polsku! Sudí si zavolal vyloučeného hráče ze šatny, ten nevěřil

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kuriózní moment viděla ve 22. kole polská nejvyšší fotbalová liga v zápase mezi Legií Varšava a Cracovií Krakov. Domácí stoper William Remy viděl za druhou žlutou v 74. minutě červenou kartu. Po konzultaci s VAR si jej ale sudí Piotr Lasyk zavolal zpět na hřiště a druhou žlutou zrušil. Zdálo by se, že to je pro vyloučeného hráče dobrá zpráva, ale kdeže. Sudí mu následně udělil rovnou červenou kartu, což automaticky znamená, že přijde i vyšší trest od disciplinární komise. Samotný zápas, který se hrál v bouřlivé atmosféře, skončil výhrou Cracovie 2:0. 



Souboj druhé Legie Varšava s osmou Cracovií Krakov (0:2) zůstane nadlouho v paměti polských fotbalových příznivců. Už před začátkem zápasu bylo jasné, že půjde o mimořádný zážitek. Ještě než rozhodčí Piotr Lasyk pískl poprvé do píšťalky, rozjeli domácí ultras na tribunách obrovskou pyroshow doplněnou choreem a ohňostrojem.

Pak už ale vypuklo samotné utkání. Hostující Cracovia potvrdila nárůst formy a po gólech Javiho Hernandeze z 38. a 42. minuty vedla 2:0. Náskok mohla po přestávce navýšit, ale Airam neproměnil pokutový kop, a tak utkání skončilo výsledkem 2:0 a hosté si připsali šestou ligovou výhru v řadě. 

Přesto se ještě našel jeden velmi zajímavý a netradiční moment. Když v 67. minutě dostal William Remy žlutou kartu, asi netušil, že se o pár chvil později stane hlavním aktérem jedné hodně kuriózní situace. V 74. minutě totiž nešetrně šlápl na autora obou branek Javiho Hernandeze a od rozhodčího Lasyka viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Remy se odebral do šaten, ale po konzultaci s VAR si ho sudí z útrob stadionu zavolal zpět na hrací plochu. Gesty ukázal, že udělený trest ruší a francouzský fotbalista se s chutí rozeběhl zpět na hřiště. Jeho „nadšení“ trvalo ale jen pár sekund a sudí ho zmrazil udělením červené karty.

Tím, že obdržel Remy nakonec rovnou červenou, dá se očekávat mnohem vyšší trest, než jaký by dostal v případě, že by byl vyloučen za dvě žluté karty. Utkání se osobně účastnil v dresu poražené Legie i český fotbalista Adam Hloušek, který si ze zápasu kromě prohry odnesl také žluté napomenutí. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud