pistole

Srážka vozu s motorkou, výstřely, auto na střeše…

Posledních dekáda nadělila další  případy  do evidence policistů a kriminalistů Klatovska:

 

Skončil na protialkoholní stanici

SUŠICE – Muž se povaloval se na veřejném prostranství ; měl téměř čtyři promile alkoholu. 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici vyjížděli v sobotu 9. února letošního roku na oznámení o muži, který ležel na zemi. Na ulici V Brance, třicet minut po dvanácté hodině, vzbudil veřejné pohoršení muž, který zde ležel a vykřikoval různé urážlivé výrazy. Muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,76 promile alkoholu.

Policisté muže zajistili a byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

Bezpečnostní opatření

SUŠICE – Policisté se strážníky kontrolovali různá místa ve městě. 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici prováděli ve středu 13. února letošního roku bezpečnostní opatření. Do akce byl zapojen i policejní psovod se služebním psem a strážníci městské policie. V rámci tohoto součinnostního opatření se policisté se strážníky zaměřili na dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým osobám i přechovávání omamných a psychotropních látek.

Zúčastnění zkontrolovali tři restaurace a bary a nezjistili podávání alkoholu osobám mladším osmnáct let. Dále zkontrolovali 25 osob a 15 vozidel. V průběhu akce byl zjištěn jeden trestný čin a dva přestupky na úseku návykových látek a pět dopravních přestupků.

V  jedné provozovně byly nalezeny dvě plastové nádoby, ve kterých byla uložena aromatická usušená rostlina. Dále na ulici Americké armády byli ve večerních hodinách zjištěni dva muži, kteří pro svoji potřebu přechovávali v malém množství sušinu zelené barvy.

Policisté usušené rostliny zajistili a budou podrobeny znaleckému zkoumání.

 

Přetížený náklaďák

KLATOVSKO – Při kontrolním vážení bylo zjištěno u jednoho vozidla překročení hmotnosti o 722 kilogramů. 

Ve čtvrtek 14. února tohoto roku policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali za obcí Malý Bor na komunikaci I. třídy číslo 22 nákladní vozidlo značky Renault Master. Řidič s vozidlem jel ve směru od Horažďovic na Klatovy. Policisté odvedli řidiče s vozidlem na místo nízkorychlostního kontrolního vážení. Při kontrole zjistili, že provozovatel je zahraniční dopravce a řídil jej jednatřicetiletý cizinec.

Při kontrolním vážení, které bylo provedeno v 9.27 hodin, bylo zjištěno překročení celkové hmotnosti vozidla o 722 kilogramů. Zahraničnímu dopravci byla uložena kauce ve výši devět tisíc korun, kterou řidič zaplatil.

Porušení povinností provozovatele bude předáno správnímu orgánu k dalšímu opatření.

 

 

Nadýchal za volantem

KOLINECKO – Řidič jel s vozidlem v sobotu odpoledne a nadýchal 0,85 promile alkoholu. 

V sobotu 16. února letošního roku policisté z obvodního oddělení v Kolinci kontrolovali v obci Běšiny řidiče, který jel s motorovým vozidlem. Krátce po patnácté hodině byl zastaven čtyřiatřicetiletý muž z obce u Klatov, který se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,80 a opakovaně 0,85 promile alkoholu.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

Auto na střeše

ŽELEZNORUDSKO – V neděli se krátce po poledni vozidlo převrátilo na střechu. 

S osobním vozidlem značky Ford Focus jela jednatřicetiletá žena z Plzeňska v neděli 17. února 2019 po komunikaci od obce Skelná na Novou Hůrku. Patnáct minut po dvanácté hodině při projíždění mírné levotočivé zatáčky, na zledovatělém povrchu komunikace, dostala řidička s vozidlem smyk a vpravo mimo komunikaci se vozidlo přetočilo na střechu.

K vyšetření do nemocnice v Klatovech byli převezeni spolujezdec a dvě nezletilé dívenky. Řidička se podrobila dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 30 tisíc korun.  Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

 

Opakovaně vystřelil do vzduchu

pistoleKLATOVSKO – Muž chtěl zabránit dalšímu fyzickému útoku, kdy muži ohrožovali jeho kamaráda a střelnou zbraní vystřelil do vzduchu. Ke zranění osob nedošlo. 

V noci ze soboty 16. na neděli 17. února tohoto roku se v obci Točník konala v místním kulturním zařízení taneční zábava. Po jedné hodině v noci se několik účastníků přemístilo před objekt, kde fyzicky napadli jednoho muže a jeho kamarád se snažil zabránit jejich dalším útokům.

Třiatřicetiletý muž z Domažlicka na vzniklou situaci reagoval tím, že z legálně držené střelné zbraně opakovaně vystřelil do vzduchu.  Muž se policistům přiznal, že na veřejném prostranství použil střelnou zbraň. Následně se podrobil dechové zkoušce i testu, zda není pod vlivem návykové látky, s negativními výsledky.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

 

 

Těžké zranění při srážce vozidla s motocyklem

HORAŽĎOVICKO – Včera odpoledne došlo k čelnímu střetu vozidla s motocyklistou, který utrpěl těžké zranění. 

V neděli 17. února tohoto roku jel šestačtyřicetiletý muž ze Sušice s vozidlem značky Ford Mondeo ve směru od obce Bojanovice na Horažďovice. V 16.15 hodin na komunikaci II. třídy číslo 169 předjížděl v pravotočivé zatáčce vozidlo značky Škoda Octavia. Následně došlo v protisměru k čelnímu střetu vozidla Ford s motocyklem značky Kawasaki Ninja a bočnímu střetu vozidel Ford a Škoda.

Motocyklista po nárazu vjel vpravo, kde motocykl narazil do svodidel. Šestatřicetiletý muž spadl z motocyklu, utrpěl těžké zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Dechová zkouška nebyla na místě provedena a byl vyžádán odběr krve v nemocnici.

U dalších dvou řidičů byly dechové zkoušky s negativními výsledky. U řidiče vozidla Ford byl proveden i test na návykové látky, který byl též negativní.

Po prohlídce  policisté od vozidla Ford zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Policisté příčinu i okolnosti dopravní nehody dále prověřují.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

-p cr-

{jcomments off}