Chorus Aviation objednaly letouny Bombardier CRJ900

18.02.2019 - USA & Kanada



Kanadský výrobce letadel Bombardier informoval, že společnost Chorus Aviation objednala devět strojů CRJ900. Letouny jsou určeny pro dceřinou společnost Jazz Aviation, která operuje pod značkou Air Canada Express. Hodnota kontraktu podle ceníku výrobce dosahuje výše 437 milionů dolarů. První objednaný letoun má být dodán v první polovině příštího roku.

Letoun Bombardier CRJ900 společnosti Jazz Aviation v barvách Air Canada Express (foto: Bombardier)

Letouny budou létat u Jazz Aviation v konfiguraci pro 76 cestujících, přičemž kabina bude rozdělena do dvou tříd. V business class bude 12 sedadel a v ekonomické třídě 64 míst. Letouny budou vybaveny novou kabinou pro cestující Athmosphère, která nabízí větší úložné prostory, jiný design toalet apod.

Chorus Aviation sídlící v Halifaxu vznikly koncem roku 2010 s cílem pronajímat regionální letouny. Následující rok firma zahájila pronájem letadel Jazz Aviation, kterou kontroluje. V roce 2015 získaly Chorus Aviation také převzaly kanadskou leteckou společnost Voyageur Airways, jež v současnosti zajišťuje zejména charterové lety pro OSN a NATO v Africe.

Témata