Povinné ručení a pojištění řešte online

Zadavatel: Aleš Bakla | 19.2.2019 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Okamžik, kdy se z nás stává plnohodnotný účastník silničního provozu, mnoho z nás dlouhá léta netrpělivě vyhlíží. S koupí vozidla ovšem před řidičem vyvstává řada dalších starostí, kterým by měl věnovat zvýšenou pozornost. Není žádným překvapením, že nepojištěná vozidla nesmí na silnice. Povinné ručení musí mít od prvních momentů skutečně každé vozidlo, což je rozhodně dobře. Mnoho z nás si totiž nedokáže ani představit, jaké nepříjemnosti by nás čekali, pokud by došlo k vážné nehodě.

Pojištění jako takové je v dnešní době skutečně důležitou součástí našich každodenních životů a nikdo by nad ním neměl jen mávnout rukou. Zároveň je potřeba přemýšlet už při jeho sjednávání, jestli jsme opravdu zmapovali všechny možnosti, které nám dnešní široký finanční trh nabízí. Jenže není v lidských silách se v nekonečném množství nabídek pojištění odpovědnosti z provozu vozidla svépomocí vyznat. Už jen proto určitě uvítáte schopného pomocníka, který dokáže tu takzvanou černou práci odvést za vás.

Kdo vám může s pojištěním poradit?

  • finanční poradce konkrétní pojišťovny
  • externí finanční poradce
  • internetový portál, který nabízí srovnání jednotlivých nabídek

Finanční poradce konkrétní pojišťovny vám dodá informace pouze o té společnosti, pro kterou pracuje. Zároveň nemůžete očekávat, že by potopil svého zaměstnavatele a potenciálnímu klientovi oznámil, že na druhém konci ulice mu nabídnou něco výhodnějšího. Takhle to skutečně nefunguje a proto se z této možnosti stává ta nejhorší možná cesta, kudy se vydat.

Externí finanční poradce vám sice poskytne informace o daleko více finančních subjektech, které se zabývají povinným ručením a pojištěním vůbec, ovšem také nečekejte přílišnou objektivitu. Každý poradce na volné noze má u jednotlivých společností jinou výši provize za přivedeného klienta. Proto se logicky rozhodne nabídnou takovou, která mu nejvíce vydělá. Blaho klienta se tedy až na druhém místě. Ani tahle možnost tedy není ideální.

Internet dokáže pomoci nejlépe

Dnes na českém internetu existují portály, které disponují přehledem o veškerých finančních subjektech, co se v oblasti pojišťovnictví pohybují. I díky tomu se vám dostane dostatek informací o možnostech, kterými se konkrétně vy můžete vydat. Pomocí jednoduché kalkulačky, do které zadáte své osobní údaje a údaje o vozidle, vám systém vygeneruje to nejlevnější povinné ručení. Pak už je jen na vás, jestli se následně rozhodnete s daným subjektem uzavřít smlouvu. Nikdo vás nebude do ničeho nutit. Nikdo vás nebude přemlouvat.

Kalkulačka slouží pouze jako prostředek, který usnadňuje lidem hledání těch nejlepších nabídek na trhu. To by jinak mohlo trvat opravdu dlouho a stejně byste se za chvíli v široké mase pojišťoven ztratili.

Nejde jen po povinné ručení

Povinné ručení není jediným pojištěním, které můžete pomocí internetu snadno vyřešit. Dnes se vám může stát prakticky cokoli i během cestování. Takže cestovní pojištění online je zcela logickým krokem, kterým sebe a svůj majetek chráníte před zbytečně vysokými finančními výlohami.

To samé platí i v případě nemovitosti a domácnosti. Nikdy totiž nevíte, kdy dojde k nějaké přírodní katastrofě, která může mít naprosto fatální dopady na vaše bydlení. Záplavy, silné větry nebo úmorná horka mohou snadno vést ke zničení všeho, co jste si dlouhá léta pracně budovali. Takže je určitě lepší mít všechen majetek pojištěný, abyste nakonec neskončili zoufalí, bez peněz a bez střechy nad hlavou.

Na silnicích dojde každý den hned k několika dopravním nehodám. Vyplývá to z celosvětových statistik. A právě proto se vyplatí kromě povinného ručení ještě popřemýšlet nad havarijním, které finančně chrání vaše vozidlo ještě o něco více.

Pokud chcete všem možným nepříjemnostem předejít, rozhodně byste neměli nad zřízením pojištění váhat. A vsadit na pomocnou ruku, která vás nezradí!

Témata: povinné ručení, nejlevnější povinné ručení

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Aleš Bakla

Marie Cibulkové 1177/10
140 00 Praha 4
Obrázek uživatele Aleš Bakla
Aleš Bakla
Marie Cibulkové 1177/10
140 00 Praha 4
Česká republika
a.bakla@seznam.cz