Kyrgios si v Delray Beach poradil bez ztráty podání s Millmanem

19. 2. 2019, 08:54
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Poprvé od porážky v prvním kole Australian Open se na kurtech objevil Nick Kyrgios. V Delray Beach na Floridě si australský tenista poradil po třísetovém boji s krajanem Johnem Millmanem, když ani jednou nepřišel o servis.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios už osm měsíců nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě, letos ze tří duelů na domácí půdě vyhrál jediný po boji s Ryanem Harrisonem. 

Druhou výhru v sezoně přidal včera při své premiéře v Delray Bech, kde hraje po pěti týdnech klidu. Třiadvacetiletý Australan si poradil s pátým nasazeným krajanem Johnem Millmanem a oplatil mu porážku z předloňského US Open. 

Kyrgios zdolal o šest let staršího Millmana bez ztráty podání 6-4 6-7 7-6. Za celý zápas musel odvracet jediný brejkbol, sám svou jedinou šanci na brejk využil.

O první čtvrtfinále po sedmi měsících si Kyrgios zahraje s chorvatským veteránem Ivem Karlovičem, nebo Radu Albotem z Moldavska. Ty čeká druhý souboj během dvou týdnů, v New Yorku se po tie-breakové bitvě radoval Albot.

Denis Istomin v prvním kole turnaje porazil 7-6 6-2 sedmatřicetiletého Španěla Feliciana Lópeze a ve čtvrtém vzájemném duelu si připsal jeho premiérový skalp. O první čtvrtfinále od loňského srpna si uzbecký tenista zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem, nebo Kanaďanem Braydenem Schnurem, jenž minulý týden v New Yorku překvapil postupem do finále.

Na kurty se vrací Del Potro
Letošní ročník podniku ATP World Tour 250 v Delray Beach je sledován hlavně kvůli návratu Juana Martína Del Potro. Ten se představí poprvé od loňského října, kdy si v Šanghaji zlomil kolenní čéšku a čtyři měsíce se na žádném turnaji neobjevil. 

Třicetiletý Argentinec, který je navzdory pauze čtvrtým hráčem světa, na Floridě zahajuje sezonu potřetí za poslední čtyři roky. V letech 2016 a 2017, kdy se vracel po problémech se zápěstími, došel do semifinále. Loni vítěz z roku 2011 vypadl ve druhém kole s pozdějším šampionem Francesem Tiafoem.

Letos Del Potro odstartuje prvním vzájemným soubojem s levorukým Japoncem Jošihitem Nišiokou, s nímž se utká v úterý od 20:00 (ve středu od 2:00).

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 651.215 dolarů
pondělní výsledky (18. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kyrgios (Austr.) - Millman (5-Austr.) 6-4 6-7(1) 7-6(3)
Istomin (Uzb.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 6-2
Lacko (SR) - Watanuki (Jap.) 6-4 6-4
Harris (JAR) - King (Barb.) 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist