Zařizujete si domácí posilovnu? Tyto pomůcky jsou nejoblíbenější

Víte, jaké vybavení je nejlepší?
 

Dbáte na své zdraví? Cvičíte? Pokud ne, pak je nejvyšší čas začít. Udržovat tělo v kondici nemusí být nijak náročnou a nesplnitelnou záležitostí! Jednoduše si doma jednu místnost vybavíte tak, že bude sloužit právě ke cvičení. Klidně ji lze nazývat i posilovnou.

Pokud nemáte doma pokoj navíc, není problém zakoupit si mobilní vybavení, jež si prostě přichystáte jen v případě potřeby. Rozhodně stojí za to výbavu pořídit. Vždyť studie potvrdila, že jenom zdánlivě obyčejné dřepy dokážou snížit riziko onemocnění rakovinou až o 31 % a riziko předčasného skonu o 23 %! Co si tedy domů pořídit?

Kvalitní činky jako základ

Pokud uvažujete spíše ekonomicky, vsaďte na sadu činek. Nejvhodnější jsou takové, na něž je možné postupně přidávat zátěže. Počítejte s tím, že postupně přejdete k mnohem těžším kusům. Takováto sada činek je i maximálně skladná. Jinak se vyplatí zakoupit i multifunkční posilovací lavici, na které lze posílit prakticky veškeré tělesné partie.  

Prostě si doma zaběhejte

Milujete běh a rádi byste se mu věnovali každý den? Proč ne? Počasí je ale vrtkavé a v zimním období nějaké běhání někde venku jednoduše nepřipadá v úvahu. Řešení ovšem existuje! Představuje ho kvalitní pás na běhání. Vybrat nejlepší běžecký pás není jednoduché.

Postupovat byste měli především podle toho, jak lze regulovat samotnou zátěž. Vyplatí se prohlédnout i běžecký povrch a spousty užitečných funkcí, jež vám běh v interiéru zpříjemní. Častokrát to totiž bývá bohužel pořádná nuda.  

Máte raději kolo?  

Pokud vám běhání příliš nesedí a raději byste vsadili na šlapání, není problém pořídit si rotoped. Při jeho výběru opět záleží na množství zátěže, měření pulzu, tepu a mnohých jiných funkcích. Vyplatí se přečíst nejeden test rotopedů a až poté nakupovat.

Klíčová slova: