Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Že mě srovnávají se Satoranským? Beru to jako poklonu, říká talent Krejčí

Roste českému basketbalu nový velký hráč? Trenér reprezentace Ronen Ginzburg tomu věří natolik, že osmnáctiletého Víta Krejčího povolal na závěr kvalifikace o postup na světový šampionát. Krejčí, který poslední čtyři roky hraje ve Španělsku, má podobný styl hry jako Tomáš Satoranský a nevyhne se tak srovnávání s českou hvězdou. Sám to bere jako poklonu.

Vít Krejčí se spoluhráči ze španělské Zaragozy
zdroj: Twitter.com/BasketZaragoza

"Tohle srovnávání je docela časté, protože Tomáš je nejznámější český basketbalista. Já to přijímám jako poklonu a cením si toho. Na druhou stranu vím, že mi zbývá ještě spousta práce a do Tomášovy úrovně mi toho ještě hodně chybí," řekl Krejčí.

Srovnávání chápe, oba jsou podobný typ rozehrávačů. "Pro oba dva jsou hlavní přihrávky. Oba jsme vysocí, takže můžeme přihrávat nad hlavami obránců, protože díky výšce vidíme přes obranu. Určitě máme ve své hře společné prvky," popsal dvoumetrový hráč.

Ačkoli mezi muži toho zatím moc neodehrál, trenér Ginzburg hráče Zaragozy povolal na závěr kvalifikace o postup na MS. "Je to pro mě velká čest a jsem připravený do toho dát všechno, co budu moct. Ze Zaragozy jsem už zvyklý trénovat s muži, takže bych měl být připravený, abych přesvědčil trenéra a mohl dostat co nejvíc minut ve hře. To je můj cíl," uvedl Krejčí.

Ronen Ginzburg
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Hidalgo

Krejčí brzy odešel do Španělska

Už ve čtrnácti letech zamířil z Písku do Španělska, kde v šestnácti debutoval v tamní nejvyšší soutěži jako nejmladší Čech v historii. Většinou ale nastupuje ve čtvrté lize za rezervní tým Zaragozy Olivar. V poslední době ho navíc přibrzdilo zranění.

"Měl jsem vykloubený prst pravé ruky. Vyndali mi šlachu a museli ji vložit k tomu prstu. Problémem tohoto zranění je, že stačí jedna špatná přihrávka nebo jeden špatný driblink a může se to znovu pokazit. Takže se na to snažím co nejmíň myslet, a abych neriskoval další zranění, hodně si to tejpuju," popsal.

Nyní už je ale zpět ve formě. "Forma je dobrá a dobré byly i poslední zápasy. Už jsem se do toho dostával i při trénincích s ligovým týmem Zaragozy. Po zranění to chvíli trvalo, ale určitě se to pořád lepší," dodal.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Krejčí má navíc i svého individuálního trenéra. Hodně se mu totiž věnuje kouč národního týmu do 18 let a bývalý reprezentant Luboš Bartoň. "Pokud může, jezdí na moje zápasy a úplně všechny pak sleduje na videu. Následně mi napíše, co jsem dělal špatně, co bylo dobře, a to mi hrozně pomáhá. Je to takový můj osobní trenér a já si toho moc cením," řekl Krejčí.

"Po každém utkání mi napíše obrovský report, třeba kde jsem měl být v obraně a další věci, a hlavně na začátku sezony mi vytýkal, že jsem nebyl dost agresivní a málo jsem atakoval koš. Já se ale bál o ten prst a on mě právě tady hodně podporoval, abych víc chodil na doskoky a měl v ruce víc míčů. Teď už se mi tu agresivitu dařilo zlepšit a zaměřujeme se proto hlavně na techniku a obranu," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Basketmag.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články