Hlavní obsah

Překvapení! Jeden turnaj a vyhazov. Bývalá světová jednička je opět bez trenéra

Dubaj/Praha

Tenisově si nesedli. Jejich vzájemná spolupráce překvapivě skončila už po prvním turnaji. Bývalá světová jednička, Simona Halepová, propustila ze svých služeb Thierryho van Cleemputa a je tak opět bez trenéra. „Na kurtu chyběla chemie,“ vysvětlovala své rozhodnutí vítězka French Open.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Simona Halepová.

Článek

Najít si trenéra a hrát pod jeho vedením delší dobu, není vůbec jednoduché. Hlavně v ženském tenise. Své by o tom mohly vyprávět třeba Karolína Plíšková, Angelique Kerberová, nebo Naomi Ósakaová, která se nedávno několik týdnů po vítězství na Australian Open nečekaně rozešla se svým koučem Saschou Bajinem.

Další takovou hráčkou, která by jistě přispěla svým názorem a zkušenostmi je Simona Halpeová. Bývalá světová jednička loni na konci sezony ukončila spolupráci s Darrenem Cahillem, který ji dovedl k vítězství na French Open. Důvodem bylo to, že si Cahill chtěl dát od trénování pauzu.

Rumunka se rozhodla, že to zkusí bez kouče. Avšak poté, co na turnaji v Sydney vypadla hned v úvodním kole a na Australian Open v osmifinále nestačila na Serenu Williamsovou, přeci jen začala nového trenéra hledat. Začátkem února oznámila, že bude spolupracovat s Thierrym van Cleemputem.

Minulý týden spolu absolvovali první turnaj. V Dauhá došla sedmadvacetiletá tenistka až do finále, v něm ji však přehrála Belgičanka Elise Mertensová. Halepová krátce poté překvapila, když oznámila, že na následující turnaj do Dubaje už s ní kouč neodcestuje. Důvod? Tenisově se prý nesedli.

„Zkusili jsme to jeden týden a skončilo to,“ uvedla Halepová na webu WTA. „Rozhodli jsme se takhle, protože nám to spolu neladí. Po tenisové stránce nám to neklapalo,“ vysvětlovala světová dvojka. „Je to milý člověk, ale na kurtu nám chyběla chemie,“ uzavřela s tím, že nového trenéra hledat teď nebude, neboť cítí, že potřebuje volnost. Tak se necháme překvapit, jak se jí v Dubaji povede. Ve druhém kole na ni čeká Kanaďanka Eugenie Bouchardová.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková