Jágr je zpátky na ledě. ‚Jsem rád, že jsem se nezranil a ještě jsme vyhráli,‘ liboval si po utkání

Před rokem a dnem se hokejový útočník Jaromír Jágr zranil v utkání s Havířovem. Soupeř ho tehdy poslal hlavou proti mantinelu. Od té doby se několikrát čekalo na Jágrův návrat, ale ten přišel až v pondělí právě na stadionu Havířova. Kladno tam vyhrálo 2:0 a Jágr si na své rok staré zranění vzpomněl.

Tento článek je více než rok starý.

Havířov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr se v dresu Rytířů Kladno vrátil zpět na led. Po roce a jednom dni nastoupil v Havířově

Hokejista Jaromír Jágr se v dresu Rytířů Kladno vrátil zpět na led. Po roce a jednom dni nastoupil v Havířově | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Co se stalo před rokem, byla spíš moje vina. Jedním z hlavních důvodů bylo to, že jsem si po dvaceti letech vyměnil nože na bruslích a měl jsem je o dva centimetry kratší, aby se mi lépe zatáčelo. Na druhou stranu ale člověk nemá vůbec žádnou stabilitu, takže jsem letěl hlavou do mantinelu. Byla to moje chyba,“ vrátil se o rok a den nazpět k souboji s havířovským Markem Sikorou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr po zápase v Havířově

Slavný hokejista naskočil na led v moderním typu přilby. Starou jofu, se kterou hrával i Wayne Gretzky, odložil. „Ona se mi ta stará rozbila. Wayne Gretzkymu jsem nevolal, aby mi poslal novou. Ony už ty staré nejsou moc k dostání,“ žertoval Jágr.

Sedmačtyřicetiletý útočník se chce před blížícím se play-off dostat do formy. „Nic jsem neočekával. Dělal jsem to z jednoho důvodu – abych se dostal do tempa, protože v tréninku to je hrozně těžké. Zaprvé si myslím, že mě hráči docela respektují na tréninku, takže do mě nepůjdou a další věc je zápasová rychlost. Jen ta reakce, rozhodování - to se v tréninku asi nedá nacvičit,“ líčil.

Jágr hrál po roce za Kladno. Byl u výhry nad Havířovem, v zápase ale nebodoval

Číst článek

„Já jsem chtěl nastoupit už dříve, ale bohužel jsem se dvakrát zranil a jednou nastydnul, takže se to stále odkládalo. Teď už nemělo cenu na nic čekat. Potřebuji hlavně shodit nějaké kilogramy, protože jich mám 118 a s tím se dá těžko hrát.“

Celkem stihla kladenská legenda odehrát v Havířově přes 17 minut. „Přizpůsobil jsem si to tak, abych to vydržel. Vyzkoušel jsem si prvních pár střídání a silově jsem se cítil ok. Podle mě, kdybych trochu více bruslil, tak bych odpadl asi po první třetině, kdy zhoršovalo a zhoršovalo. Nakonec jsem ale rád, že jsem se nezranil, to je důležité a ještě jsme vyhráli,“ doplnil Jágr.

Do Havířova přijel vlakem a na stadion taxíkem, zpátky do Kladna ale zamířil autem.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme