Příběh kyberpunkové adventury Technobabylon rozšíří další díl jménem Birthright
zdroj: tisková zpráva

Příběh kyberpunkové adventury Technobabylon rozšíří další díl jménem Birthright

19. 2. 2019 10:57 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Velice příjemná adventura ze staré školy, která oplývá spletitým příběhem, zajímavými postavami a působivou atmosférou.“ Tak hodnotí Honza Slavík téměř čtyři roky starou adventuru Technobabylon, která byla vlastně slepencem tří ještě starších freewarových dobrodružství studia Technocrat Games. Tvůrci na ni hodlají navázat pokračováním Technobabylon: Birthright, které se vydává docela jinou cestou.

Jinou cestou je myšleno převážně grafické ztvárnění hry, které je také první a jedinou informací o celé hře. Technobabylon: Birthright už totiž není placatá pixelartová adventura ze staré školy, jakou byl její předchůdce. Dvojka se transformuje do plnohodnotného 3D a vůbec bych se nedivil, kdybyste kroky své postavy neovládali myší, ale klávesami.

Obrázky, které naleznete níže, se na Twitteru pochlubil Dave Gilbert, tvůrce povedených adventur Unavowed, Primordia, Gemini Rue a Blackwell. Co mají tyto tituly společné? Všechny spolu s Technobabylonem vyšly pod značkou Wadjet Eye Games a toto vydavatelství se tak logicky stává domovem i pro Technobabylon: Birthright.

Technobabylon: Birthright zdroj: tisková zpráva

Je to vůbec první 3D hra tohoto vydavatelství, takže je otázka, jak se s tím tvůrci poperou. Jeden fanoušek pod twitterový příspěvek vyjádřil své obavy z toho, že by společnost Wadjet Eye Games nadobro opustila klasické 2D a odpověď pro něj asi nebyla úplně uspokojivá.

„Nejsme si jistí! Je to úplně nový model. Nejsem si jistý, jestli bych to chtěl dělat já sám, ale v případě druhého Technobabylonu si to neumím představit jinak,“ odpovídá Dave Gilbert a následně dodává, že jádrem jejich her vždy byly postavy a díky třetímu rozměru jsou konečně opravdu pěkně viditelné.

V tuto chvíli ale bohužel nevíme vůbec nic o samotné hře kromě názvu, který evokuje zápletku s právem prvorozeného. Technobabylon: Birthright nemá ani datum vydání, takže máte spoustu času projít si původní Technobabylon.

Technobabylon: Birthright zdroj: tisková zpráva

Technobabylon: Birthright zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články