Sonny Colbrelli zvládl nejlépe napínavý dojezd čtvrté etapy v Ománu

nabor

Italský spurter ve službách Bahrain-Merida Sonny Colbrelli vyhrál čtvrtou etapu Kolem Ománu. Ve spurtu pokořil Grega Van Avermaeta (CCC) a Clémenta Venturiniho (AG2R). Alexey Lutsenko z Astany zůstává v červeném dresu lídra závodu.

V dnešní etapě se o únik bojovalo velmi tvrdě. Po sedmnácti kilometrech závodu se oddělila trojice Darwin Atapuma (Cofidis), Nathan Van Hooydonck (CCC) a Ian Boswell (Katusha-Alpecin). Za nimi ještě dokázali doskočit Damien Gaudin (Direct Energie) a Jeremy Leveau (Delko Marseille Provence). Maximální vypracovaný náskok byl čtyři minuty.

Jak se blížil cíl, peloton stahoval náskok a zdálo se, že únik bude včas dostižen. Jenže zbylé trio Atapuma, Van Hooydonck a Boswell skvěle spolupracovalo a 5 kilometrů před cílem stále drželo náskok 28 vteřin. Tři kilometry před cílem měla trojice stále 18 vteřin k dobru, ale peloton letěl do cíle.

Ovšem v posledním kilometru je peloton dostihl a rozhodovalo se ve spurtu. Dojezd mírně stoupal a do souboje o etapový vavřín se nakonec zapojili jen dva závodníci – Sonny Colbrelli a Greg Van Avermaet. Zbytek závodníků této dvojici nekonkuroval. Rychlejší nohy ukázal nakonec Ital z Bahrainu-Merida. Pro olympijského šampiona z Ria zbylo druhé místo a pomyslné pódium doplnil Francouz Clémant Venturini.

4. etapa odstartuje 1.1.1970 z . dlouhá km startuje v 10:30. Předpokládaný dojezd je v 17:25.

Obrázek: Cyclingnews (2017): Colbrelli wins Tour of Oman stage 4, http://www.cyclingnews.com/races/tour-of-oman-2019/stage-4/results/ (19. 2. 2019)