Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

„Nejsem žádný střelec, o to větší mám radost,“ hokejista Milan Ostřanský

19. února 2019 - 11:06

Zpět na seznam článků

Rozhovor s útočníkem Draků Šumperk

„Nejsem žádný střelec, o to větší mám radost,“ hokejista Milan Ostřanský

Draci Šumperk vs Kopřivnice zdroj foto: Draci Šumperk - V. Václavková

Tři branky v jednom zápase dal rychlonohý útočník naposledy za olomouckou juniorku, v seniorské kategorii se mu takový kousek podařil vůbec poprvé. Ostatně sám říká, že je vychovaný jako bránící levé křídlo a sázení jednoho gólu za druhým nikdy nebylo tím hlavním, co po něm trenéři požadovali. Redakce Draků však tento počin nemohla nechat bez odezvy a s Milanem Ostřanským a připravila rozhovor.

Milane, první hattrick v seniorské kategorii. Jaké jsou pocity?

Milan Ostřanský: Určitě je to skvělý pocit. Poslední dobou jsem se navíc na led moc nedostával, takže jsem to musel nějak dohnat. Hlavně je to ale pro mě motivace a dodá mi to nějaké sebevědomí, když vím, že umím být týmu prospěšný.

Ty nejsi úplně typický střelec, pamatuješ si, kdy jsi dal tři góly v jednom zápase naposledy?

Milan Ostřanský: V juniorce jsem byl bránící levé křídlo, takže góly nebylo to nejdůležitější, co po mně trenéři chtěli. Až tady v Šumperku jsem ve druhé lize začal hrát víc do útoku. Byť nemám úplně oslňující čísla, rozhodně nemůžu říct, že bych góly dávat nechtěl. Někdy se možná ze zvyku držím zbytečně zpátky. A na poslední hattrick si pamatuji, protože znamenal výhru 3:0. Bylo to v juniorské extralize za Olomouc a vyhráli jsme díky tomu v Litvínově. Ale určitě už je to dost dávno (11. 10. 2013, pozn. red.).

Památku v podobě videa už máš. Co puk, vylovil jsi z brány na památku?

Milan Ostřanský: Já puky sbírám. Ne, že bych měl nějakou velkou sbírku, ale když se k nějakému zajímavému dostanu, tak jej chci mít. Ale tentokrát jsem byl v takové euforii, že mi to ani nedošlo. Po zápase bych už ten pravý nepoznal, takže tenhle suvenýr mi bude bohužel chybět.

Když se vrátíme k zápasu s Kopřivnicí, co rozhodlo?

Milan Ostřanský: Pomohlo nám, že jsme poměrně brzy dali dva góly. I když Tatra ve druhé třetině snížila, tak jsme hráli dobře ve středním pásmu. Když nám tam potom napadaly další čtyři branky, už nebyl velký problém si to pohlídat.

Je v této fázi sezóny znát poctivá letní příprava a pravidelný trénink?

Milan Ostřanský: Určitě je to poznat ve třetích třetinách, tam se to láme. Na druhé straně je to pořád jen hokej. Když se soupeři podaří využít šance a vede po dvou třetinách o dvě branky, tak se ty rozdíly stírají.

Playoff klepe na dveře. Je zisk prvního místa po základní části důležité?

Milan Ostřanský: Říká se, že playoff je úplně jiná soutěž. A je to pravda. Ale teď jsme si dokázali, že umíme dávat góly. To nám v posledních zápasech trochu chybělo. Navíc teď můžeme trochu pošetřit síly a potrénovat, máme nějaké volno. Do Hodonína můžeme jet s čistou hlavou a potom už to začne.

Vidíš nějaký tajný trumf do vyřazovacích bojů?

Milan Ostřanský: Můžou nám hodně pomoct fanoušci. Přece jen jich v Šumperku chodí poměrně dost a umí vytvořit hodně dobrou atmosféru. Je veliký rozdíl přijet na stadión, kde je sto lidí, nebo hrát v hokejové atmosféře. U nás hokejová atmosféra je a to je dobře.

Autor: red., redakce Draci Šumperk

Fotogalerie

Draci Šumperk vs Kopřivnice   zdroj foto: Draci Šumperk - V. Václavková

Související články

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.