Martínez a Valderrama musí být na pozoru. Podceňovaný Zlatan chce jejich rekordy odsunout na vedlejší kolej

Martínez a Valderrama musí být na pozoru. Podceňovaný Zlatan chce jejich rekordy odsunout na vedlejší kolej

Jestliže někteří hráči doplácí na to, že mají nedostatek herního sebevědomí a to, že si tolik nedovolí, poznamenává jejich výkony a ubírá jim na zářivosti, Zlatan Ibrahimovič z Los Angeles Galaxy ho má na rozdávání i ve veteránském věku.

Sedmatřicetiletý magnet na ligové tituly, jichž vyhrál za celou kariéru hned dvanáct, by rád v blížící se nové sezoně Major League Soccer překonal některé její rekordy a byl ještě lepší, než tomu bylo u jeho premiérového ročníku, který zakončil 22 brankami a 10 asistencemi v sedmadvaceti startech.

Bývalý kanonýr PSG, Interu, Barcelony, Juventusu, Ajaxu i Manchesteru United ovšem bude mít co dělat - rekord mezi nahrávači drží již devatenáct let Carlos Valderrama, který v trikotu Tampy Bay asistoval u šestadvaceti tref. Mezi střelci zase vládne venezuelský zabiják Josef Martínez z Atlanty United, který posunul maximum na 31 branek.

"V nové sezoně pro vás něco chystám. Protože říkají, že jsem starý, tak překonám každý rekord v MLS," vzkázal útočník kalifornských Galaxy, pro které začíná nový ročník v neděli 3. března proti Chicagu Fire.

Ještě před samotným ostrým startem čekají pětinásobného šampiona MLS přípravy s Colorado Rapids a svěřenci argentinského trenéra Barrose Schelotta budou muset zapracovat na produktivitě - v posledních dvou duelech totiž neskórovali.