České Budějovice: Původci odpadů se musejí přihlásit

19.02.2019 21:10

V polovině února každoročně končí termín, kdy větší původci odpadů musejí splnit důležitou záležitost. Tou je ohlašovací povinnost ze zákona o odpadech, tedy podání Ročního hlášení o produkci a nakládání s odpady v předcházejícím roce.

České Budějovice: Původci odpadů se musejí přihlásit
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Týká se to pouze těch, kteří překračují stanovený limit 100 kg nebezpečného nebo 100 tun ostatního odpadu za rok. Jde o provozovatele zařízení ke sběru a zpracování autovraků i elektroodpadů, stavební a opravárenské firmy, řemeslníky, lékaře, školy, obce a další,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Odbor ochrany životního prostředí českobudějovického magistrátu je správcem odpadové evidence za správní obvod s rozšířenou působností pro 79 obcí.

„Data zaslaná původcem odpadů stahujeme, ověřujeme, zajišťujeme opravy, následné kontroly a celkovou správu dat,“ vysvětluje Martina Růžičková z odboru ochrany životního prostředí s tím, že v roce 2018 bylo ověřeno přes 1600 hlášení. V letošním roce je aktuálně ověřeno již kolem 1585 hlášení. „Předpokládáme, že ještě několik lidí a obchodních společností podá hlášení po termínu. I taková jsme schopni během března zpracovat a zahrnout do celostátního přehledu,“ dodává Martina Růžičková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…