e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Perucká galerie se chystá na třináctou sezónu

publikováno: 20.2.2019, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Již třináctou sezónu připravuje galerista Mirek Plazík Blažek ve své galerii v Peruci na Lounsku. Galerie, která je po uzavření Pamětní síně Emila Filly, jedinou výstavní síni v obci, se zaměřuje na fotografii. První březnovou sobotu tam proběhne vernisáž kladenské fotografky Evy Tovarové. Do konce sezóny galerie představí další čtyři fotografky.

Vernisáž výstavy "Nebe čaruje" se připravuje na sobotu 2. března v 15,00 hodin. Výstavu v Galerii u Plazíka si budete moci prohlédnout o víkendy a svátky až do 28. dubna 2019. "Eva Tovarová (1951) pochází z Kladna, kde pracovala v administrativě SOU Poldi Kladno. Od roku 1992 žije v Panoším Újezdě na Rakovnicku a v současné době je již v důchodu. Od dětství ráda malovala, tato záliba cca v devíti letech přešla ve fotografování, a to po obdržení dárku od tatínka - fotoaparátu zn. Pionýr. Záliba jí zůstala do dnešních dnů, ale vždy jen v amatérské rovině. Teprve přibližně před deseti lety začala vystavovat na popud známých, kteří naléhali, aby si nenechávala fotografie jen pro sebe. V současné době používá fotopřístroje Olympus, model NO SP a Canon G 9," prozradil o fotografce Mirek Blažek.

Galerista připravuje i další letošní výstavy, v květnu a červnu by to měla být Pavla Sirůčková, o prázdninách Václava Felixová s Dagmar Stříbrná a sezónu uzavře Květoslava Foitová. Galerie u Plazíka v Peruci v loňském roce obdržela certifikát pro užívání značky "POOHŘÍ regionální produkt" v kategorii zážitky.