Hlavní obsah

Kdo pohřbil euro v Česku? A budeme s ním někdy platit?

První díl pořadu Byznys index s Tomášem Prouzou, prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

 

Reklama

I když to při pohledu z české kotliny tak nevypadá, euro je v Evropě i ve světě poměrně oblíbené. Čím si za dvacet let existence prošlo a proč s ním ještě neplatíme? Nejen to vám přiblíží aktuální Byznys Index, ve kterém dostanou prostor další zajímavá investiční a byznysová témata.

Článek

Eurem dnes platí 340 milionů lidí v devatenácti zemích Evropské unie. Další země, například Bulharsko nebo Chorvatsko, se na přijetí jednotné evropské měny chystají. Jak euro vnímají samotní Evropané a proč ho ještě nemají Češi, jsme se bavili s ekonomem a zároveň prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomášem Prouzou.

Pokud sbíráte hodinky (nebo plánujete začít), ukážeme vám v Byznys indexu pár novinek z nedávného veletrhu v Ženevě, které stojí za to mít nejen na svém zápěstí, ale i v rodinném trezoru.

Druhý díl pořadu Byznys index s Tomášem Prouzou, prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

Také uděláme exkurzi do nepříliš využívaných pražských průmyslových areálů – takzvaných brownfieldů, které se ale již brzy mohou přeměnit na obytné čtvrti.

Závěr pořadu obohatí byznysové rady od Šárky Litvinové, šéfky letenkového portálu Letuška.cz nebo od ředitele investiční skupiny Cimex Miroslava Kosnara.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na Televizi Seznam od 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované