Del Potro se vrátil výhrou, Tiafoe titul v Delray Beach neobhájí

20. 2. 2019, 06:43
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Juan Martín Del Potro v prvním zápase po čtyřměsíční pauze, během které léčil zlomeninu kolenní čéšky, zvítězil. V Delray Beach si nejvýše nasazený Argentinec poradil ve dvou setech s Japoncem Jošihitem Nišiokou a čeká ho souboj s domácím šest zápasů neporaženým Reillyem Opelkou. Loňský titul neobhájí domácí Frances Tiafoem, který podlehl Britu Danu Evansovi.
Juan Martín Del Potro

Šampion z roku 2011 Juan Martín Del Potro v Delray Beach zahajuje sezonu potřetí za poslední čtyři roky. V letech 2016 a 2017 se vracel po problémech se zápěstími pokaždé došel do semifinále, letos hraje poprvé od loňského října, kdy si v Šanghaji zlomil kolenní čéšku a přišel tak o Turnaj mistrů či Australian Open.

A třicetiletý Argentinec na Floridě začal opět vítězně. V prvním vzájemném souboji si poradil 6-3 7-5 s levorukým Japoncem Jošihitem Nišiokou, když jediné zaváhání na servisu zaznamenal ve druhém setu za stavu 3-2 při potvrzování brejku.

Del Potro po úvodním zápase po dlouhé pauze přiznal, že koleno ještě trochu bolí. "Bylo to těžké první kolo, protože Nišioka hraje solidně od základní čáry. Ale v důležitých fázích jsem hrál dobře. Jen musím zapracovat na nohách, protože na konci druhého setu už jsem byl unavený," řekl čtvrtý hráč světa.

Nyní vítěz US Open z roku 2009, na kterém se loni dostal do finále, poprvé narazí na jednadvacetiletého Američana Reillyho Opelku. Ten v neděli v New Yorku získal i díky 156 esům během pěti utkání první titul na okruhu ATP a v Delray Beach zaznamenal už šestou výhru v řadě, když přehrál za necelou hodinu hry 6-4 6-0 krajana Tennyse Sandgrena.

Naopak Brayden Schnur, který si minulý týden v New Yorku připsal první výhru na okruhu ATP a nakonec došel až do finále, skončil na dalším turnaji hned v prvním kole. V Delray Beach třiadvacetiletý Kanaďan prohrál hladce dvakrát 2-6 s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Tiafoe titul neobhájí
Už v prvním kole vypadl Frances Tiafoe, jenž loni v Delray Beach získal svou dosud jedinou trofej na okruhu ATP. Jednadvacetiletý Američan přitom proti Britu Danu Evansovi podával za stavu 6-3 a 6-5 na vítězství, vedl 30-0 a třikrát byl dva míčky od vítězství, jenže k mečbolu se nedostal. Ve třetí sadě neudržel vedení 4-1 a prohrál 6-3 6-7 5-7.

Tiafoe tak od překvapivého postupu do čtvrtfinále Australian Open prohrál třetí zápas v řadě. V Melbourne ho zastavil Rafael Nadal, minulý týden v New Yorku nestačil na Jasona Junga z Tchaj-wanu.

Druhý nasazený Američan John Isner odstartoval výhrou 6-1 7-6 nad Kanaďanem Peterem Polanským, kterému nasázel 23 es. Ve druhém kole se trojnásobný semifinalista utká se Slovákem Lukášem Lackem (h2h 3-0).

Andrea Seppi při svém debutu v Delray Beach porazil 6-4 7-5 Bernarda Tomice a v pátém vzájemném střetnutí si připsal jeho premiérový skalp. Ve druhém kole se italský tenista střetne den před svými 35. narozeninami s dalším Australanem Jordanem Thompsonem (h2h 1-0).

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 651.215 dolarů
úterní výsledky (19. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Del Potro (1-Arg.) - Nišioka (Jap.) 6-3 7-5
Isner (2-USA) - Polansky (Kan.) 6-3 7-6(4)
Evans (Austr.) - Tiafoe (3-USA) 3-6 7-6 7-5
Johnson (4-USA) - Jung (Tchaj-wan) 7-6(2) 6-4
Seppi (6-It.) - Tomic (Austr.) 6-4 7-5
McDonald (USA) - Fritz (7-USA) 3-6 6-4 6-3
Mannarino (8-Fr.) - Schnur (Kan.) 6-2 6-2
Opelka (USA) - Sandgren (USA) 6-4 6-0
Albot (Mold.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(2) 6-4
García-López (Šp.) - Donaldson (USA) 2-6 6-3 6-3
Thompson (Austr.) - Granollers (Šp.) 7-5 6-1
Lorenzi (It.) - Smyczek (USA) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
vojta91
rozpolcený Vojta91
DelPo je dlouhodobě můj oblíbený hráč, ale Opelka je momentálně ten nejoblíbenější (spolu s Ivem a Raoničem), takže komu fandit...? :-O
hlavně ať je to kvalitní zápas se třemi tie-breaky..!
Reagovat
Nola
zvlastne chutky.... sami servismani....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist