‚Labouristé se nakazili pohromou protižidovského rasismu.‘ Další poslankyně opouští Corbynovu stranu

Britská opoziční poslankyně Joan Ryanová opustila Labouristickou stranu. Oznámila to v úterý pozdě večer na twitteru. Ryanová je již osmou labouristkou, která stranu kvůli nesouhlasu s jejím současným vedením tento týden opustila. Stejně jako jejích sedm kolegů, kteří odchod ze strany oznámili v pondělí, hodlá Ryanová zůstat členkou Dolní sněmovny.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antisemitismus je v Evropě na vzestupu. Posprejovaný židovský hřbitov nedaleko francouzského Štrasburku

Antisemitismus je v Evropě na vzestupu. Posprejovaný židovský hřbitov nedaleko francouzského Štrasburku | Foto: Vincent Kessler | Zdroj: Reuters

„Po čtyřech desetiletích jsem učinila hrozně těžké rozhodnutí, že nemohu nadále zůstat členkou Labouristické strany, a dnes jsem ji opustila,“ uvedla Ryanová v prohlášení zveřejněném na twitteru.

‚Co Židé pociťovali subjektivně, potvrdila statistika.‘ Antisemitismus je v části Evropy opět na vzestupu

Číst článek

„Hodnoty, které mě vedly k tomu, že jsem do Labouristické strany vstoupila, jsou stejnými hodnotami, které mě dnes vedly k tomu, že jsem ji opustila,“ dodala.

Za důvod svého rozhodnutí označila Ryanová antisemitismus, který se ve straně podle ní šíří. „Za poslední tři roky se Labouristická strana pod vedením Jeremyho Corbyna nakazila pohromou protižidovského rasismu,“ uvedla Ryanová s tím, že před zvolením Corbyna do čela strany tento problém u labouristů „prostě neexistoval“.

Joan Ryanová, která je poslankyní za londýnský volební obvod Enfield North, se stala tento týden již osmým zákonodárcem Labouristické strany, který se kvůli nesouhlasu s jejím současným vedení rozhodl z tohoto politického uskupení vystoupit.

V pondělí hlavní britskou opoziční sílu opustilo sedm poslanců, kteří za důvod svého odchodu označili nesouhlas s přístupem šéfa labouristů Corbyna k řešení brexitové otázky a neschopnost strany zakročit proti antisemitským výpadům. Ryanová nyní bude v Dolní sněmovně součástí platformy Nezávislá skupina, kterou její kolegové založili.

After 4 decades, I have made the terribly difficult decision to resign from the Labour Party. It is the greatest honour of my life to represent the people of #EnfieldNorth. I will continue to represent and speak up for them as a member of the @Stephen of MPs #ChangePolitics

23:07 – 19. 02. 2019

1540 5521

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme