Vladimír Sobotka dal gól po čtvrt roce, Buffalo přesto prohrálo

Útočník Buffala Vladimír Sobotka poprvé od 8. listopadu v NHL skóroval, jeho trefa v závěru zápasu na Floridě ale pouze snížila porážku Sabres 2:4. Body si v NHL připsali ještě Ondřej Palát, Dominik Simon a Filip Chytil.

Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka (uprostřed) dal svůj čtvrtý gól v sezoně (archivní foto)

Vladimír Sobotka (uprostřed) dal svůj čtvrtý gól v sezoně (archivní foto) | Foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sabres prohráli třetí duel za sebou a na play off ztrácí šest bodů. "Udělali jsme nějaké chyby, z nichž skórovali. Musíme hrát lépe v defenzivě," uvedl jednatřicetiletý Sobotka. "Zdá se, že když inkasujeme, jde to s námi z kopce," dodal bývalý hráč Bostonu a St. Louis. Panthers uspěli potřetí v řadě, ale ve Východní konferenci jsou na tom ještě o tři body hůře než Buffalo.

Čechům se v NHL dařilo. Frolík a Sedlák skórovali, Krejčí si připsal tři nahrávky

Číst článek

Palát bodoval ve čtvrtém z poslední pěti duelů. Tampa Bay položila základ k sedmé výhře po sobě v úvodní třetině, v níž získala vedení 3:0.

„Takhle nemůžeme začít, pokud chceme uspět. Je to nejlepší tým v soutěži. Nemůže to v první třetině vypadat tak, že nechceme hrát. To nemůžeme připustit,“ rozčiloval se jeden ze dvou střelců Flyers Oskar Lindblom. Obránce Radko Gudas ani útočník Jakub Voráček v dresu Philadelphie nebodovali.

Jejich týmu nebyl platný ani fakt, že po pěti zápasech vyšel bodově naprázdno nejproduktivnější hráč NHL Nikita Kučerov, jemuž chybí jediný bod k dosažení stobodové hranice. Ruského útočníka zastoupili jiní. Tampa ukázala, jak silný má kádr - o její branky se postaralo pět různých hráčů. Floridský celek zvítězil posedmé v řadě a suverénně vládne pořadí NHL o 17 bodů před Calgary.

Devatenáctiletý Chytil stál ve 31. minutě u vyrovnávací akce Rangers, když se dostal do rychlého protiútoku a i přes bránění Trevora van Riemsdyka vystřelil bekhendem. Brankář Curtis McElhinney, jenž dostal přednost na úkor Petra Mrázka, jeho zakončení jen vyrazil před sebe a dojíždějící útočník Connor Brickley usměrnil svým tělem puk do sítě. Regulérnost gólu potvrdil videorozhodčí. Newyorčané tak odpověděli na úvodní gól Hurricanes po pouhých 47 sekundách.

Rozhodující branku obstaral ve třetí třetině útočník Vladislav Naměstnikov. Na úspěchu Rangers se 43 zákroky podílel gólman Henrik Lundqvist, zvolený nejlepším hráčem večera.

St. Louis zdolalo Toronto 3:2 v prodloužení a jedenáctou výhrou v řadě stanovilo klubový rekord. Žádnému jinému mužstvu se v sezoně nepovedla delší vítězná série. Bod navíc zařídil pro Blues útočník Ryan O'Reilly. Jeho spoluhráč Vladimir Tarasenko po 12 utkáních nebodoval. St. Louis inkasovalo po třech zápasech. Jeho série bez gólu se zastavila na 233 minutách a 50 vteřinách.

NHL:

Florida - Buffalo 4:2, New Jersey - Pittsburgh 3:4, Philadelphia - Tampa Bay 2:5, Carolina - NY Rangers 1:2, Edmonton - Arizona 2:3 po sam. nájezdech, St. Louis - Toronto 3:2 v prodl., Minnesota - Anaheim 0:4, Dallas - Nashville 3:5, Montreal - Columbus 3:2.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme