VÝBĚR SOUTĚŽE
2. LIGA - VÝCHOD ZPRAVODAJSTVÍ
Rss kanály
Vytisknout

Máme na to, abychom postoupili do ligy, říká Lukáš Merkl

Máme na to, abychom postoupili do ligy, říká Lukáš Merkl

Boj ve východní skupině druhé ligy graduje. V neděli prohrál Gamaspol Jeseník s Baníkem a blíže do nejvyšší soutěže má nyní Nejzbach Vysoké Mýto. Jak těžké to bude, ale i o dalších tématech, jsme si povídali s nejlepším střelcem soutěže a také známým bouřlivákem Lukášem Merklem, který v dresu Nejzbachu zatím nastřílel 31 branek!

Lukáši, jistě jsi sledoval, že v neděli Gamaspol Jeseník prohrál s Baníkem a Nejzbach tak má boj o postup do 1. ligy ve svých rukách. Měl jsi radost?
Určitě jsem to sledoval, stejně jako celý Nejzbach a jsme velice rádi, že nám kluci z Baníku pomohli na cestě za naším cílem. Tímto jim patří velké dík!

Posledních 5 utkání potřebujete vyhrát. Je ve vašich silách to zvládnout?
Určitě to v našich silách je, máme výborný tým, jeho jádro zůstalo z loňského prvoligového kádru. Někteří kluci se vrátili, aby nám pomohli, někteří se nově přidali. Tvoříme výbornou partu, nicméně se nám na pár utkání, a to hlavně to s Jeseníkem, nepovedlo srovnat hlavu, to byl důvod neúspěchu. Jinak herně rozhodně máme na to vyhrát všechna zbývající utkání.

Je postup do ligy i tvým snem? Věříš, že to vyjde?
Já ani nevím, jestli to je vyloženě můj sen. Chtěl jsem pomoci klukům i Nejzbachu, který si první ligu zaslouží už kvůli své tradici a fanouškům, kteří stále chodí ve velkém počtu. Nicméně pokud vše dopadne, tak jak chceme, tak ano, i já budu velice spokojen!

Jaká je teď v týmu atmosféra? V létě to vypadalo na rozpad, teď asi vládne euforie, když se rýsuje možnost postupu…
V Nejzbachu je vždy výborná atmosféra, známe se už strašně dlouho a kluci, kteří nově do týmu přijdou, vždy velice dobře zapadnou. Na tréninku je o srandu vždy postaráno…

Aktuálně vedeš tabulku střelců 2. ligy. Jsi spokojený se svými výkony v soutěži?
Spokojený musím být, v každém zápase chci vstřelit co nejvíc gólů a dělá mi to radost. Kluci mi vždycky říkají, ať se píchnu před bránu, nebo na zadní tyč - a ať čekám.

Jsi třetí v pořadí počtu obdržených žlutých karet, máš jich šest. Znamená to, že jsi stále stejný bouřlivák?
Až třetí? Já tohle zrovna vůbec nesleduji, do každého zápasu jdu na 100% ať se děje, co se děje. Ano, máte pravdu, že jsem horká hlava, ale já neumím prohrávat a občas to je složité. Nicméně si myslím, že už jsem na tom hodně zapracoval a snažím se stále uklidnit své emoce.

Tvoje produktivita možná bude lákat kluby z 1. ligy, zůstaneš v Nejzbachu, pokud postoupí do ligy?
Nedokážu říct, co po sezóně bude. V brzké době se mi narodí druhá holčička a to bude priorita číslo jedna! Také hrají fotbal v Rakousku, kterému se chci ještě věnovat a pokud tam někde najdu prostor a čas, možná se zapojím ještě do futsalu.

Na kterého soupeře v závěru soutěže si budete muset dát největší pozor?
Určitě největší respekt půjde z Baníku, ale my máme tým, který je ligových parametrů a musíme si s tímto soupeřem poradit!


20. února 2019 - Radek Klier | Foto: Radek Klier
Komentáře na téma: Máme na to, abychom postoupili do l ...
celkem 0 komentářů
 

 Komentáře k článkům mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Registrace

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace