CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

20. 02. 2019

0 komentářů

David Rusňák prodává více než třetinový podíl v DRFG

 

David Rusňák se rozhodl prodat více než třetinový podíl své investiční společnosti DRFG. 35procentní podíl kupují investoři ze společnosti PVF Invest. Účetní hodnota prodávaného podílu investiční skupiny je zhruba 2,5 miliardy korun, podle odborníku může být ale kupní cena nižší.

Loading



 

Majitelem 35procentního podílu se stane bývalý top manažer Home Creditu Pavel Vyhnálek a Pavel Fráňa, který se jako advokát kanceláře Hartman, Jelínek, Fráňa a partneři zaměřuje na právo fúzí a akvizic. Noví spolumajitelé doplní vedení skupiny.

“Hlavním úkolem nového vedení bude tento rozvoj nejen udržet, ale především dále posilovat,“ říká David Rusňák. Zakladatel a majoritní akcionář DRFG zůstává i nadále předsedou představenstva, zbylý 65procentní podíl ve skupině si ponechává.

Důvodem prodeje podílu je podle Davida Rusňáka silný růst skupiny v posledních letech. „Díky tomu skupina významně posílila svou pozici na trhu,“ dodává David Rusňák.

Skupina investuje především do realit, telekomunikací či finančních služeb. Krok Davida Rusňáka je logický, skupina chce dál ve velkém nakupovat a potřebuje kapitál a další strategické investory,“ uvádí analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak.
Zdroj : E15.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *