Podnikatel Rusňák prodal část investiční skupiny DRFG, chce ji posílit

  12:10
Zakladatel investiční skupiny DRFG David Rusňák už není jejím jediným akcionářem. Pětatřicetiprocentní podíl získala společnost PVF Invest, kterou ovládají Pavel Vyhnálek a Pavel Fráňa. První jmenovaný dříve pracoval mimo jiné ve firmě Home Credit spadající pod PPF.

David Rusňák, zakladatel finanční skupiny DRFG. | foto: archiv Davida Rusňáka

Skupina DRFG brněnského podnikatele Davida Rusňáka, jehož manželka Petra byla do loňského podzimu brněnskou radní za hnutí ANO a jehož tchyní je současná ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), jen za minulý rok vyrostla na dvojnásobek.

Na konci loňského roku spravovala skupina, která nakupuje nemovitosti nebo telekomunikace, majetek v hodnotě více než sedmi miliard korun a její tržby činily bezmála čtyři miliardy.

Právě v návaznosti na silný růst odchází Rusňák z pozice jediného majitele DRFG, kterou v roce 2011 zakládal.

„Hlavním úkolem nového vedení bude tento rozvoj nejen udržet, ale především dále posilovat,“ uvedl David Rusňák, který zůstává nadále předsedou představenstva.

Pavel Vyhnálek, který dříve pracoval v nejvyšším managementu společností GE Capital, ČSOB a Home Credit, se stal místopředsedou představenstva.

Jeho kolega Pavel Fráňa, který se zaměřuje především na obchodní právo, je také novým členem nejvyššího orgánu. Tuto trojici doplňují tři stávající ředitelé ze skupiny – Roman Řezníček, Juraj Černička a Břetislav Hrabě.

David Rusňák plánuje jen v první polovině letošního roku výrazné nákupy nemovitostí, a to v hodnotě až dvou miliard korun. Naopak opouští lékárenský byznys, ve kterém se dosud také pohyboval.

Skupina DRFG je v Brně známá i díky hokejové Kometě. Je jejím partnerem a jméno skupiny se dostalo i do názvu zimního stadionu.

Autor: