Adam Lacek
20. února 2019 • 13:48

Další problém pro Slovan! Zbyl jediný brankář, při zranění půjde chytat hráč

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragikomedie bratislavského Slovanu nemá konce. V pondělním utkání na ledě Rigy prohrál 0:5, především ale přišel o brankářskou jedničku Jakuba Štěpánka, který dostal za inzultaci rozhodčího trest na pět zápasů. Pro poslední dva duely základní části tak slovenskému zástupci v KHL zbyl jediný brankář – 18letý junior Michal Vojvoda. Pokud by se zranil, do branky by se musel postavit někdo z pole.



Slovan měl pro tuto sezonu pod smlouvou trojici brankářů. Marka Čiliaka pustil před uzávěrkou přestupů zpátky do Komety Brno, Jakub Štěpánek zase neudržel nervy v posledním utkání na ledě Dinama Rigy. Po vyloučení odpálil na ledě ležící hokejku přímo do rozhodčího a od disciplinární komise KHL vyfasoval pětizápasový distanc, který se mu přenese i do úvodu příštího ročníku.

„V této chvíli nám do využití v zápase zůstal jen Michal Vojvoda,“ řekl pro šport.sk marketingový ředitel klubu Milan Vajda. Trnavský rodák sice celou sezonu s týmem trénoval, do zápasu ale poprvé nakoukl až v zmíněném duelu v Lotyšsku, kdy musel nahradit vyloučeného Štěpánka.

VIDEO | Štěpánkův "blikanec"

Do konce základní části zbývají Slovanu, který je v KHL beznadějně poslední, dva zápasy – ve středu na ledě Jokeritu Helsinky, v pátek pak v Soči. Oba musí odchytat teprve 18letý Vojvoda. Pokud by se zranil, případně předvedl "blikanec" á la Štěpánek, nastal by problém.

„Pokud by se nedejbože zranil, nebo z jiných důvodů nemohl zápas dohrát, podle regulí soutěže se do 15 minut musí do brankářské výstroje obléct a nastoupit do branky některý z hráčů uvedených na zápasové soupisce,“ vysvětlil Vajda.

Slovan se v Helsinkách představí v hodně okleštěné sestavě. „Nastoupit by měl jeden brankář, tři obranné dvojice a deset útočníků,“ dodal Vajda.

Vojvoda v pondělním zápase za necelých 18 minut třikrát inkasoval, připsal si sedm zákroků. Středeční duel proti jednomu z předních týmů soutěže pro něj bude pořádný křest ohněm. „Nečekal jsem, že zůstanu jediný brankářem. Nervozitu nepociťuju, budu stoprocentně připravený a koncentrovaný na zápas,“ řekl mladý gólman pro klubový web.

Jakub Štěpánek v brance Slovanu Bratislava
Jakub Štěpánek v brance Slovanu Bratislava

Góly

Domácí: 02:42. Joensuu, 10:54. Joensuu, 31:21. Moses, 33:23. Mäki, 41:30. O'Neill, 41:43. Anttila, 57:02. O. Lauridsen

Hosté: 57:57. Liška

Sestavy

Domácí: Zapolski (Kalninš) – Lööv, A. Grant, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Stollery, Kivistö, Nurmikanta, E. Räsänen – O'Neill, Manninen, Vesalainen – Joensuu, Moses, Regin – Platt, Mäki, H. Ikonen – Anttila, Niemi, Pihlström.

Hosté: Vojvoda – Sersen, Bačik, Klok, Grman, Boldižár, Švarný – Jeglič, Sukel', Liška – Rau, Taffe, Chipchura – Baranov, M. Sloboda, Buc.

Rozhodčí

Stadion

Hartwall Arena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud