BK MLADÁ BOLESLAV

Chceme co nejlepší umístění v tabulce, hecuje Pavol Skalický

20. 2. 2019
Autor: Zdena Bobková
P a r d u b i c e – Bruslaři na ledě Pardubic vyhráli 5:2, a ačkoliv výsledek možná vypadá jednoznačně, jednoduchá záležitost to určitě nebyla. O úvodní branku Středočechů a vůbec celého utkání se v závěru první třetiny postaral Pavol Skalický, kterého jsme vyzpovídali v našem rozhovoru:

Pavle, moc hokejové krásy utkání s Pardubicemi asi nepobralo, svůj účel ale pro vás asi splnilo, že?

Přijeli jsme do Pardubic s jasným cílem, který jsme splnili. V první třetině se nám dařilo víc, ve druhé se na nás trochu dotáhli. Ale potom jsme se do toho zase dostali a vysloužili si výhru. Musíme na to v pátek navázat.

Znervózněly vás ve druhé třetině Pardubice?

Neřekl bych, že byla nervozita, jenom jsme pochopili, že takhle to nejde. Že se musíme zkoncentrovat, nepřistupovat na jejich hru.

Asi hodně pomohl váš úvodní gól na konci první třetiny, že? Předtím jste měli hodně šancí, ale nic tam ne a ne spadnout…

Asi ano, určitě to pomohlo. Ale hlavně to bylo takové razítko, potvrzení toho, co jsme hráli před tím. Druhá třetina byla z naší strany horší, ale ve třetí jsme se zase dokázali vrátit ke své hře.

Domácí si sice trefili jen dvakrát, dokázali vás ale pokaždé poměrně slušně rozebrat. Hlavně ta druhá trefa byla skoro jako z učebnice. Jak hodnotíte jejich hru?

Je to hodně složitý soupeř. Do určité míry ho samozřejmě svazuje umístění v tabulce, do určité míry právě díky té samé věci může hrát uvolněně. Hrají dobře, jsou silní v útočném pásmu, tlačí se do branky. Počítali jsme s tím, že to bude urputný boj.

Máte za sebou tři domácí zápasy, ze kterých jste brali jen dva body. Nebyla cesta do Pardubic trochu nervózní?

Snažíme si to nepřipouštět. Doma se nám to opravdu úplně nepovedlo, ale nemá cenu se tím zaobírat a svazovat si tím dál ruce. Do Pardubic jsme jeli s čistou hlavou, ač si samozřejmě uvědomujeme, co je ve hře.

Čekají vás dva další domácí těžké zápasy, ačkoliv to bude možná z trochu jiných důvodů? Plzeň se rve o vršek tabulky, Chomutov se naopak snaží o záchranu…

Oba ty zápasy budou extrémně těžké, i když jak říkáte – každý možná trochu jinak. My do toho každopádně půjdeme naplno s tím, že chceme vyhrát, a že chceme co nejlepší umístění v tabulce.

Děkujeme za rozhovor.