Autobus FlixBusu se otáčel přímo na dálnici za plného provozu

Autobus FlixBus se otáčí na D8 před prackovickým tunelem. Foto: PČRAutobus FlixBus se otáčí na D8 před prackovickým tunelem. Foto: PČR

Kamery na českých dálnicích vydaly další svědectví o tom, čeho jsou schopní i profesionální řidiči. Na dálnici D8 se před

Kamery na českých dálnicích vydaly další svědectví o tom, čeho jsou schopní i profesionální řidiči. Na dálnici D8 se před prackovickým tunelem otáčel autobus společnosti FlixBus.

Záběry z kamery zveřejnila Policie České republiky. Policisty na autobus upozornili dispečeři Střediska správy a údržby dálnice Řehlovice, kteří na kamerách monitorující provoz dálnice D8. U tunelu Prackovice zaznamenali patnáctimetrový autobus s německou registrační značkou otáčející se z původního směru na Německo na směr Praha a ihned to oznámili dálničnímu oddělení Řehlovice.

https://www.facebook.com/jan.beranek.ct/videos/497630717308055/

Policejní hlídka kupodivu zastavila autobus na témže místě, protože řidič autobusu se opět otočil již na exitu Velemín zpět na původní směr. Řidič své jednání odůvodňoval tím, že se řídil navigací,“ uvedla ústecká mluvčí policie Šárka Poláčková. V autobuse přepravoval podle policie řidič devět cestujících, kteří cestovali touto mezinárodní dálkovou linkou do Berlína. „Na místě se řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní,“ dodala Poláčková.

Řidič hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho a půl roku a body do evidenční karty řidiče.

Mluvčí FlixBusu Martina Čmielová incident potvrdila. „Jednalo se jednoho z regionálních dopravců FlixBusu, s tímto řidičem byl bezodkladně rozvázán pracovní poměr,“ řekla Čmielová.

Autobus FlixBus se otáčí na D8 před prackovickým tunelem. Foto: PČR

Autobus FlixBus se otáčí na D8 před prackovickým tunelem. Foto: PČR

Incident policie oznámila shodou okolností ve stejný den, kdy v Německu obvinili českého řidiče kamionu za riskantní předjíždění z pokusu o vraždu.

Tagy D8 FlixBus
47 komentářů