V nové kolekci značky Alexa Chung hrála hlavní roli ženskost

V nové kolekci značky Alexa Chung hrála hlavní roli ženskost

Anglická modelka, novinářka a návrhářka vlastnící stejnojmennou módní značku Alexa Chung chtěla novou sbírkou oslavit ženskost v celé své kráse. Výsledek nadchne svou všestranností a individualitou.

Z newyorského týdne módy se přesouváme na ten londýnský, jelikož se uvnitř hlubokého podzemního krytu pod stanicí King's Cross konala očekávaná přehlídka módního domu Alexa Chung. Kolem mola se rozprostíraly mechy, lišejníky, rákosí a tráva, která pokrývala taktéž sloupy. Kolekce propojila elegantní futurismus osmdesátých let s jemnějšími prériovými doteky à la Příběh služebnice. Není pochyb o tom, že právě osmdesátá léta, zvláště rok 1983, tedy rok jejího narození, Alexu inspiroval nejvíce.

Ačkoliv se jedná o teprve druhou přehlídku Alexy Chung na London Fashion Week, slaví veliký úspěch.Mám pocit, jako kdybych zestárla tak o tisíc let během posledních šesti měsíců,” prozradila Alexa v zákulisí. Dominantou přehlídky se staly jemné kabátky, sametové župany, barevné svetry, džínovina a šaty inspirované 40. lety s vycpanými rameny, které značily ženskou sílu. Feminita totiž hrála v nejnovější kolekci tu nejpodstatnější roli. „Rozšiřují zásoby jídla a zjišťují, jak být soběstačné,” vysvětlovala Alexa, když mluvila o apokalyptické komunitě kalifornských žen, které se shromažďují v podzemních bunkrech po jaderném útoku.

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram