Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalý český voják popravil krásnou kosmetičku! Zdrcená rodina promluvila

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lm - 
20. února 2019
16:48

Od brutální vraždy mladé kosmetičky letos uplyne už 14 let, ani po takové době ale její rodina nenašla vytoužený klid. Clare Bernalovou (†22) v roce 2005 zastřelil v londýnském luxusním obchodním domě její bývalý přítel, Čech Michael Pech (†30), který se nemohl smířit s tím, že mu dala kopačky. Mladou dívku pronásledoval a nakonec popravil čtyřmi střelami do hlavy. Po činu spáchal sebevraždu. Její rodina se nyní rozhodla promluvit pro britskou televizi.

„Jestli ji nemůžu mít já, pak nikdo!“ Tato mrazivá slova měl říct Michael Pech svému kamarádovi předtím, než se odhodlal k ohavnému činu. Mladé kosmetičce několik měsíců předtím bez ustání volal a posílal textové zprávy. Pronásledoval ji na ulici, v práci i doma. Nepomohlo ani to, že si zařídila zákaz přiblížení, změnila telefonní číslo a odstěhovala se na bezpečnější místo.

Clare Bernalová s Michaelem Pechem předtím chodila asi tři týdny, během nichž spolu byli na rande asi třikrát. „Byl o dost starší než ona a zrovna se rozváděl. Nebyla to zrovna ideální partie, kterou by si matka pro svou dceru přála. Během chvilky, kdy spolu randili, jsem neměla pocit, že by se do Michaela zamilovala. Ale velmi jí lichotila jeho pozornost,“ prozradila maminka Tricia v britské kriminální show Stalked: Murder in Slow Motion (Pronásledovaná: Vražda ve zpomaleném záběru) na programu Channel 5.

Pak z něj ale mladá dívka začala mít obavy. „Vykazoval známky majetnictví,“ vysvětlila. „Clare mi zavolala a řekla: ‚Mami, je mi to opravdu nepříjemné. Chce, abych s ním byla pořád, nechce, abych se stýkala s přáteli, nechce, abych chodila domů. Cítím se utlačovaná. Všechno se to děje moc rychle‘,“ popsala Tricia. Pech měl navíc po několika málo schůzkách mladé kosmetičce říct, že ji miluje. Poslední kapkou však bylo, když po příjezdu z domova přijel s kufrem do jejího bytu a v podstatě se tam „nastěhoval“ a odmítl odejít, i když ho o to požádala. Když se s ním následně rozešla, začal ji pronásledovat, obtěžovat ji i její přátele a vyhrožovat, že ublíží sobě i jí. „Nikdy jsme však ani nepomysleli, že by to došlo tak daleko,“ uvedla její maminka.

K osudné tragédii došlo v úterý 13. září 2005. Pech pod vlivem kokainu přišel do kosmetického salonu v londýnském luxusním obchodním domě Harvey Nichols zrovna v době, kdy se mladá žena chystala jít domů. „Viděla jsem, jak se plíží kolem jejího pultíku. Byl velmi nenápadný a proklouznul kolem přepážky. Myslela jsem, že je to její přítel a chce ji překvapit – nebo hloupý zákazník, který se jí chce na něco zeptat. Podívala se na mě, usmála se a já jsem jí řekla, že už je skoro čas jít domů. Pak jsem viděla, jak vytáhnul pistoli,“ popsala vyšetřovatelům kolegyně Victoria. Ta následně na mladou dívku vykřikla, ať rychle utíká, že má pistoli, a sama utekla na ulici. Její kolegyně však tolik štěstí neměla.

Bývalý přítel ji střelil zezadu do hlavy a poté, když spadla na zem, jí ještě vpálil tři kulky do obličeje. Nakonec obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Britská média vraždu označila přímo za »vojenskou popravu« a tamní policie informovala, že Pech skutečně u armády sloužil. „Byl to bývalý český voják, který do Británie přišel před dvěma roky,“ uvedla doslova britská policie. Není ale zcela jasné, jestli byl vojákem z povolání, nebo jen absolvoval povinnou vojenskou službu. 

K tragédii však vůbec nemuselo dojít. Clare si totiž na jeho chování stěžovala jeho zaměstnavateli i policii. Od bezpečnostní agentury, která hlídala zmíněný obchoďák, byl sice propuštěn, policie mladou kosmetičku ale zklamala. Pech byl po osmi dnech propuštěn z vyšetřovací vazby pod podmínkou, že se ženu nebude snažit kontaktovat a nebude se k ní ani přibližovat.

I když se následně objevil u jejího bytu znovu a policie ho zatkla, opět byl propuštěn na kauci. Den po tragédii, ve středu 14. září, si navíc měl u soudu kvůli obtěžování a vyhrožování smrtí, ke kterému se i přiznal, vyslechnout rozsudek.

Tricia se po tragédie zhroutila, ale i přesto v sobě našla sílu a začala bojovat za to, aby byl stalking trestným činem. Spolu s rodinami dalších obětí založili organizaci na pomoc obětem pronásledování a lobbovali u premiéra Davida Camerona. A uspěli! V roce 2012 byl stalking ve Velké Británii konečně postaven mimo zákon.  „To nejlepší, co mohu jakékoliv oběti doporučit, je, běžte na policii! A ujistěte se, že to berou vážně. Pokud ne, pak nás kontaktujte. Nikdo nemá právo kontrolovat cizí život,“ uzavřela.

 

Lamatrissa ( 20. února 2019 22:49 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com 

Taurus70 ( 20. února 2019 19:26 )

Cesky novinar Ty jsi jeste vetsi dement nez jsme doufali nauc se pocitat😂😂😂😂

antismejd ( 20. února 2019 18:39 )

běžte s událostma co se stali v nějaké Anglii k šípku.....

snehulak ( 20. února 2019 17:00 )

Co se v Afganistánu naučíš, v Londýně jako když najdeš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání