Postupové ambice Zbrojovky? Není třeba věšet hlavu, tvrdí Bartolomeu

Postupové ambice Zbrojovky? Není třeba věšet hlavu, tvrdí Bartolomeu

Brno šlo do druholigové sezony jakožto jeden z vážných favoritů na postup mezi elitu. Jarní část však Zbrojovka zahájí ze sedmého místa a se sedmibodovou ztrátou na třetí Hradce Králové. Pozice to tedy rozhodně nebude snadná.

Rychlík Robert Bartolomeu je však optimistou. "Na start soutěže se těším, přes dva měsíce jsme makali, abychom se posunuli a společně šli za jediným cílem. Věřím, že to v jarní části ukážeme. Moc dobře si pamatuji, pod jakým tlakem jsme byli, když jsme hráli o postup ve Zlíně. A v Brně to bude podobné. Pozice to není ideální, ale není třeba věšet hlavu. Moc dobře víme, že body, které jsme ztratili, nám teď chybí, takže o to víc jich nyní musíme nasbírat," burcoval pětadvacetiletý Čech angolského původu, jehož slova vyšla na fnliga.cz.

Sám exzlínský borec nastupoval v minulých zápasech až na poslední minuty. Tragédii z toho však nedělá a věří si, že brzy bude mezi jedenáct vyvolených patřit...

"Beru to tak, jak to je. Je to trenérovo rozhodnutí. Osobně pracuji tak, abych byl další zápas v základní sestavě. Mrzí mě to z toho pohledu, že šancí dát gól, či na něj přihrát, bylo dost. Zároveň je ale pozitivní, že se do příležitostí dostávám. Snažím se tak více zaměřit na efektivitu, tím pádem by mělo být i konečné číslo u asistencí a gólů vyšší," pronesl autor jedné podzimní trefy.

"Myslím si, že na restart kariéry je ještě brzo. Avšak jsem rád, že jsem dostal příležitost za Brno hrát. Postupem času šla má forma nahoru a dal jsem nějaké góly. Bude důležité si formu přenést také do ligy. Jestli to bude úspěšné období, nebo ne, uvidíme až po sezóně," uzavřel stránkami fnliga.cz citovaný odchovanec Ševců, jenž si dříve zahrál také za Znojmo či za ViOn Zlaté Moravce.

Brno, které je aktuálně sedm duelů neporaženo, čeká v sobotu poslední příprava s Vyškovem. V úvodu března pak v prvním jarním kole FNL vyjede do Chrudimi.