InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obrazy Viléma Baleje vystavují v malšické galerii

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

MALŠICE – Obrazy a citáty z facebooku najdete od středečního podvečera 20. února v malšické galerii. Zátiší, akt, poslední večeři, náměstí v Soběslavi a další obrazy připomínají svým barevným laděním jedno z období tvorby Pabla Picassa. Stínování, které vytváří perspektivu obrazu, zase upomíná na tvorbu El Greca. Skladba obrazů v galerii je velice pestrá. Vytvořil je malíř Vilém Balej, který absolvoval ateliér prof. Vladimíra Kokolii na pražské AVU v roce 2005. Jeho obrazy na první pohled působí, jakoby nezobrazovaly perspektivu. Ovšem při bližším zkoumání teprve pozorovatel vnímá způsob specifického autorova zpracování prostoru.

Na vernisáži představil Viléma Baleje malšický galerista a především ředitel ZŠ a MŠ Malšice Pavel Klíma. Výtvarníka přivítala na území městyse starostka Miloslava Šebková. Podarovala ho knihou Malšice mezi Lužnicí a Lužnicí. Výtvarník má za sebou již řadu výstav, ale na Táborsku je to jeho první. Prostory galerie se zcela zaplnily uměnímilovnými lidmi.

Návštěvníci vyslechli také několik básní všestranného umělce Viléma Baleje. Ovšem, to není vše. Celá jedna stěna galerie se dřevěným trámovím je doslova posázená citáty. Pavel Klíma je vytáhl z face booku Viléma Baleje. A skutečně stojí za to. Vždyť jeden je také na plakátu k výstavě a zní: „Dějiny jsou to, co je mezi námi". 

Vernisáž doprovodila hudba člena kapely Mulisi Mulisi. Pavel Klíma oznámil konání další výstavy na konci dubna a pak přítomné pozval do vinárny v budově.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace