Vstupenky online

Pokud chceme dojít co nejdál, soupeře si nemůžeme vybírat, říká jubilant Pechanec

Tomáš Kopecký • 20.02.2019

Nejdříve ztrátou kotouče namazal soupeři na vyrovnání, poté gólem na 5:2 svou chybu beze zbytku odčinil. Antonín Pechanec trefou ve třetí třetině pojistil vsetínské vedení a okamžitě si pro pamětní kotouč dobruslil. Proč pamětní? Tonda totiž vstřelil dvacátou branku sezony, což se mu nikdy v minulosti nepovedlo. A aby toho nebylo málo, zaookrouhlil počet kanadských bodů na 60. Dvorní nahravač Luboše Roba už pomalu přepíná svou mysl na play-off. "​Už dlouho jsme druzí, takže rozhodně nechceme jít dolů. Budeme dělat všechno pro to, abychom druhé místo udrželi. Nesmíme se ohlížet a další dva zápasy musíme vyhrát," říká.

Jak byste zhodnotil utkání?
Do zápasu jsme vstoupili špatně, po první třetině bylo trochu dusno v kabině, trenéři nám vyčinili a my jsme si to vyříkali. Od druhé třetině jsme začali hrát dobře. Myslím, že dneska jsme šli postupně za zaslouženým vítězstvím. 

Co bylo příčinou špatného vstupu? Byla to zbytečná vyloučení, která poslala soupeře do výhody?
Špatně jsme se rozjeli, těžko říct, co za tím bylo. Mrzely nás některé fauly. Dopředu se mi sice dařilo, ale dozadu to byl zápas blbec. Soupeři jsem mázl na 2 góly a to by se nemělo stávat.

Už podle předchozích rozhovorů po zápasech se Slávii nejsou Pražané vaším oblíbeným soupeřem. Lišilo se to dnes něčím?
Každý zápas je jiný. Některé týmy jsou ofenzivní, další hrají defenzivně. Já se to snažím nerozlišovat, snažím se hrát svůj hokej a je jedno na koho jdeme. Oni se musí přizpůsobovat našemu hokeji, ne my jim. 

Slavia už v závěru ligy nemá v podstatě o co hrát. Play-off je pryč. Bylo vidět, že jsou uvolněnější? Rozhodně nic nevypouštěli...
Každý hokejista si chce dohrát sezonu se ctí, takže určitě si nemyslím, že by někdo chtěl vypouštět, nebojovat. Určitě mají volnější ruce v tom, že je jim to jedno, že už na ně není žádný tlak. Ale rozhodně nehráli nijak zle. 

Jaký moment zápasu považujete za klíčový? Kdy jste se uklidnili a věděli, že už dovezete z Prahy tři body?
Hodně nás povzbudil čtvrtý gól, který dal David Vítek. Pak už jsme to v klidu dohráli, i když i oni měli dost šancí a ještě v závěru snížili.

Po vašem gólu na 5:2 jste si nechal puk. Odevzdal jste ho na střídačce Davidu Gábovi. Co se stalo tak speciálního?
Byla to moje jubilejní dvacátá branka, to se mi ještě nikdy v první lize nepodařilo. Z tohoto důvodu jsem si chtěl vzít ten puk. Navíc to byl šedesátý bod v sezoně, takže paráda. 

Jak jste už říkal, soupeři jste stihl i smolně namazat na gól, a to ten na 2:2. Jak to vzniklo?
Měl jsem tam rozvést přesilovku, chtěl jsem to dávat přes hráče. Možná to byla zbytečně moc složitá přihrávka, soupeř to vystihl a pak vstřelil gól. To by se mi už nemělo stávat, hlavně ne v play-off, které nás už za chvilku čeká. 

Máte ještě v závěru základní části možnost doladit nějaké herní prvky na play-off, které se rychle blíží?
My už to ladíme delší dobu. Dostali jsme se v lize na horní příčky a to nám nabízí, abychom různé situace ladili a dokázali se připravit na těžké momenty, které přijdou. Hodně času bylo přes reprezentační přestávku, kdy jsme makali. 

Je pro vás velkou prioritou udržet druhé místo? Byla by to velká výhoda?
Už dlouho jsme druzí, takže rozhodně nechceme jít dolů. Budeme dělat všechno pro to, abychom druhé místo udrželi. Nesmíme se ohlížet a další dva zápasy musíme vyhrát. 

Ve čtvrtfinále můžete stále ještě potkat 5 týmů. Je některý, který byste si přál víc? Třeba s ohledem na zápasy, co jste s nimi měli možnost odehrát…
Tak pokud chceme dojít co nejdál, rozhodně si nemůžeme vybírat. Je jedno, kdo tam bude, prostě budeme muset jít soupeř od soupeře a vyhrávat. 

Myslíte si, že o konečném druhém místě bude rozhodovat až poslední zápas v Českých Budějovicích? Připravujete se na něj speciálně?
Já si osobně myslím, že rozhodne opravdu až ten poslední zápas, takže uvidíme. Budeme bojovat a snad to vyjde. 

Do Prahy vás přijelo podpořit hodně fanoušků, ať už studentů, pracujících, výjezdových. Co na to říkáte?
Oni jsou úžasní celou sezonu, je něco neuvěřitelného, co naši fanoušci předvádí. Tlačí nás jak doma, tak venku, takže je radost pro ně hrát. Jsou našim šestým hráčem na ledě. 

Zatímco v první polovině sezony góly z velké části dávala hlavně vaše formace, nyní už se to vyrovnává. Více se daří dalším lajnam, vy jste zase víc hlídání. Je to tak?
Asi si na nás soupeři dávají větší pozor, ale na tom nezáleží. Od první do čtvrté lajny teď hrajeme dobře, je jedno, kdo je zrovna na ledě. Moji spoluhráči z lajny jsou samozřejmě super, je fajn, že s nimi mohu být. Na ledě si vyhovíme. 

banner pod článkem