Další polský hovězí skandál: Stovky kilogramů nakaženého masa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Další polský hovězí skandál: Stovky kilogramů nakaženého masa!

Veškeré hovězí maso z Polska bude ode dneška podrobeno státním kontrolám. Veterináři totiž odhalili 700 kilogramů polského hovězího nakaženého salmonelou! Ta může u oslabených lidí vyvolat i smrtelnou otravu!

Po skandálu s masem z polských jatek, kde poráželi nemocné a polomrtvé krávy, je tu další problém. Ve vzorcích z hovězího od našich severních sousedů objevili kontroloři ve skladech ve středních Čechách salmonelu. Jak oznámil ministr zemědělství Miroslav Toman (59, ČSSD), veškeré hovězí z této země bude nyní podléhat kontrole. Jenže – část masa mohla být zkonzumována. „Maso bylo distribuováno do pěti míst v ČR, jedna část odešla na Slovensko. Podle informací, které mám k dispozici, nebylo všechno maso distribuováno ke spotřebiteli,“ řekl ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád. Salmonela přitom vyvolává úporné průjmy, které mohou být pro oslabené lidi i fatální. Veterináři také potvrdili, že dovozcem nakaženého masa je společnost Animalco z holdingu Agrofert. Ten převedl premiér Andrej Babiš (64, ANO) před dvěma lety do svěřenského fondu. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.