21. února 2019 • 07:44

Bez slitování. Gudas seknul bývalého parťáka, přijde o zápasy i 1,8 milionu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suspendace i finanční postih! Obránce Philadelphie Radko Gudas dostal trest na dva zápasy za seknutí do nejproduktivnějšího hráče NHL Nikity Kučerova z Tampy. Za hru vysokou hokejkou, kdy v úterním duelu (Flyers padli 2:5) trefil ruskou hvězdu do helmy, přijde o necelé dva miliony korun z platu.



Gudas a Kučerov byli v Lightning v sezonách 2013/14 a 2014/15 spoluhráči. K incidentu ve Wells Fargo Center došlo čtyři minuty před koncem závěrečné třetiny a český obránce dostal dvouminutový trest za hru vysokou holí.

VIDEO: Podívejte se na Gudasův zákrok na Nikitu Kučerova

Osmadvacetiletý český obránce, který je známý tvrdou hrou, přijde během nucené absence o téměř 82 tisíc dolarů z platu (asi 1,8 milionu Kč), částka bude převedena do podpůrného hráčského fondu.

"Ačkoliv souhlasíme s Gudasovým tvrzením, že rána nebyla nijak přehnaně silná nebo prudká, byl to úmyslný zákrok," zdůvodnila rozhodnutí disciplinární komise.

Gudas se v NHL provinil už poněkolikáté. V minulé sezoně dostal desetizápasový trest za seknutí ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perreaulta do krku. Sezonu 2016/17 zase zahájil až po stopce na šest duelů, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání. V aktuálním ročníku nasbíral v 58 zápasech 49 trestných minut, v kanadském bodování má 13 bodů za dva góly a jedenáct asistencí.

Radko Gudas z Philadelphie dostal trest na dva zápasy za faul na nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy.
Radko Gudas z Philadelphie dostal trest na dva zápasy za faul na nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud