Rio: Auger-Aliassime je ve svém největším čtvrtfinále, Schwartzman titul neobhájí

21. 2. 2019, 09:57
Aktuality 0
ATP RIO DE JANEIRO - Argentinec Diego Schwartzman na antuce Riu de Janeiro nedohrál utkání prvního kola proti Uruguayci Pablu Cuevasovi a neobhájí svůj nejcennější titul. Prvním kolem tak prošel jediný z osmi nasazených tenistů. Do svého největšího čtvrtfinále v Brazílii postoupil osmnáctiletý Kanaďan Felix Auger-Aliassime.
Felix Auger-Aliassime (© AFP)

Už v úterý v Riu de Janeiro vypadlo šest nasazených hráčů včetně Thiema, Fogniniho či Cecchinata. A ve středeční dohrávce neuspěl ani čtvrtý nasazený Argentinec Diego Schwartzman, který loni v Riu získal svůj druhý a nejcennější titul na okruhu ATP.

Šestadvacetiletý Schwartzman v neděli utrpěl finálové debakly na domácí antuce v Buenos Aires, kde prohrál v boji o titul ze dvouhry i čtyřhry, a podobně dopadl i na antuce v Brazílii. V utkání prvního kola vzdal za stavu 1-6 a 1-4 kvůli zranění pravé nohy Uruguayci Pablu Cuevasovi

Šampion z roku 2016 Cuevas si o postup do čtvrtfinále zahraje proti dalšímu soupeři z Argentiny. Poprvé bude čelit Juanu Sebastinu Londerovi, který před dvěma týdny v Córdobě získal první titul na okruhu ATP. 

Už mezi nejlepší osmičku postoupil teprve osmnáctiletý Felix Auger-Aliassime. Kanadský mladík, který v prvním kole smetl Fabia Fogniniho, si poradil 7-5 6-4 s Chilanem Christianem Garínem, oplatil mu týden starou porážku a dostal se do svého největšího čtvrtfinále. 



"Něvěděl jsem, co tady od sebe mohu očekávat, protože jsem letos moc zápasů nevyhrál. Z tréninků jsem věděl, že hraju dobře, jen se mi to nedaří přenést do zápasů. Ale věřím své hře a myslím, že se to vyplácí," řekl Auger-Aliassime, který svůj postup oslavil v dresu brazilské fotbalové reprezantace. 

O první semifinále na turnaji ATP si Auger-Aliassime zahraje s o tři roky starším Jaumem Munarem (h2h 0-2). Španělský antukář ve druhém kole udolal 7-6 5-7 7-6 Brita Camerona Norrieho.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.937.740 dolarů
středeční výsledky (20. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cuevas (Urug.) - Schwartzman (4-Arg.) 6-1 4-1 skreč S.
Daniel (Jap.) - Seyboth Wild (Braz.) 3-6 6-3 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Munar (Šp.) - Norrie (Brit.) 7-6(6) 5-7 7-6(4)
Dellien (Bol.) - Carballés (Šp.) 7-5 6-4
Bedene (Slovin.) - Monteiro (Braz.) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Garín (Chile) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) - Jazírí/Mayer (Tun./Arg.) 2-6 6-2 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist