BK MLADÁ BOLESLAV

Boj o play-off pokračuje, Bruslaře čeká těžká bitva proti Plzni

21. 2. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V úterním klání na ledě Pardubic splnili mladoboleslavští hokejisté povinnost, když poslední tým tabulky udolali poměrem 5:2. Šest kol před koncem základní části je situace v tabulce stále nejasná, Bruslaři si musí hlídat záda před dotírajícími soupeři, zároveň ale mohou v případě dobrých výsledků pomýšlet i na umístění v elitní šestce, která je jim vzdálena na pouhopouhé tři body. V pátek 22. února svěřence Miloslava Hořavy prověří v neskutečné pohodě hrající Plzeň, která během posledních dvou zápasů nasázela málokdy vídaných sedmnáct gólů. Obstojí Středočeši proti nejlepší ofenzivě tohoto ročníku? Začínáme v 17:30.

Plzeň? Tým s aktuálně nejlepší formou

Poněkud ospalý vstup do sezony budiž zapomenut, Škoda už naplno potvrzuje své nesporné kvality a ještě hodlá promluvit do boje o prezidentský pohár. Momentálně Západočeši okupují druhou pozici, na vedoucí Bílé Tygry z Liberce ztrácí šest kol před koncem pět bodů. Plzni obrovsky pomohl příchod Jana Kováře. Po návratu všestranného centra ze zámoří odehráli svěřenci perspektivního trenéra Čiháka čtyřiadvacet ligových utkání, přičemž prohráli pouze pětkrát a Kovář si za toto období připsal sedm branek a dvaadvacet asistencí. Do výborné formy se vedle něj navíc rozehrál i Milan Gulaš, se sedmapadesáti kanadskými body nejproduktivnější hráč soutěže, který ve středu nasázel pět gólů Zlínu. Oba zmínění tahouni indiánů svou hokejovou symbiózu potvrdili i v dresu národního týmu na švédských Beijer Hockey Games a hodně hlasitě si řekli o místo v nominaci na květnové mistrovství světa v Bratislavě. I díky výkonům těchto dvou hráčů se Škoda zařadila mezi hlavní adepty na zisk ligového titulu.

Kádr v sobě skrývá obrovskou sílu na všech postech. Mezi třemi tyčemi prožívá parádní premiérovou sezonu v Tipsport extralize talentovaný Dominik Frodl, defenzivní řady se navíc před vyřazovacími boji rozrostly o Michala Moravčíka, který se na západ Čech vrátil po nepříliš povedené štaci v zámoří. „Michal bude pro naši obranu posilou, samozřejmě ho znovu rádi přivítáme. Dohodli jsme se na smlouvě do konce následujícího ročníku s dodatkem, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejít,“ nechal se slyšet sportovní manažer Tomáš Vlasák. Do příštích let si vedení klubu také pojistilo služby hned šesti útočníků. V Plzni budou i nadále působit mladíci Jakub Pour s Matyášem Kantnerem, dvacetigólový střelec Vojtěch Němec a kompletní ofenzivní trio ve složení Petr Straka, Petr Kodýtek a Jan Eberle. Před klíčovou fází tohoto ročníku se do sestavy indiánů po dlouhých pětaosmdesáti dnech vrátil konečně zdravý Václav Nedorost, kvůli natrženému vazu v koleni naopak čeká měsíční pauza Petera Čerešňáka.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Němeček – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

HC Škoda Plzeň: Frodl – Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, Moravčík, Kaňák – Pour, Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A) – Preisinger

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 22. 2. 2019 17:30

BK Mladá Boleslav 47. kolo HC Škoda Plzeň
7. místo, 71 bodů umístění 2. místo, 89 bodů
113:108 skóre 167:104
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 11:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 0:4 (Pardubice)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
5 utkání bez inkasovaných gólů 4
16,67 % využití přesilových her 20,19 %
30 góly v přesilových hrách 43
3 góly v oslabeních 7
Michal Vondrka, 33 bodů nejproduktivnější hráč Milan Gulaš, 57 bodů
Michal Vondrka, Lukáš Žejdl,
oba 14 branek
nejlepší střelec Milan Gulaš, 27 branek
Jakub Klepiš, Michal Vondrka,
oba 19 asistencí
nejlepší nahrávač Milan Gulaš, 30 asistencí
Lukáš Pabiška, +11 nejlepší hráč v +/- Jan Eberle, +17
Tomáš Knotek, -12 nejhorší hráč v +/- Lukáš Kaňák, -6
David Němeček, 67 minut nejtrestanější hráč Conor Allen, 90 minut
Martin Pláněk, 78 bodů Radegast index Peter Čerešňák, 84 bodů
Gašper Krošelj 91,73 %
Jan Růžička 89,68 %
úspěšnost brankářů Dominik Frodl 92,92 %
Dmitrij Milčakov 90 %
Gašper Krošelj 2,12
Jan Růžička 2,60
průměr inkasovaných gólů na zápas Dominik Frodl 1,87
Dmitrij Milčakov 2,82
×
Dnes v 18:00 | DOR
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice