Quantcast

9 licencí pro satelitní vysílání MTV

| redakce | tisk

Pražská společnost MTV Networks může přes satelit vysílat 9 programů s českou licencí. Rozhodl o tom český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním čtvrtém zasedání konaném v tomto týdnu.

RRTV udělila MTV Networks satelitní licence pro šíření programů Comedy Central, Comedy Central +1, Comedy Central Extra, MTV, Nickelodeon, Nick Jr., Nick Jr. Too, Nicktoons pro šíření programů na území Irska. Licence platí 12 let.

Podle licencí jsou Comedy Central (+1) a Comedy Central Extra všeobecně zábavními programy zaměřené na americkou produkci. MTV je hudebním a zábavním televizním programem pro mládež cílený na americkou a mezinárodní produkci. Nickelodeon a Nicktoons jsou dětské televizní programy zaměřené na americkou produkci. Nick Jr. a Nick Jr. Too jsou stanice zaměřené na americké pořady pro předškolní děti.

Rada zároveň informuje členský stát EU, tj. Irsko, že na jeho území se mohou vysílat programy MTV Networks s českou licencí.

Devátá satelitní licence MTV Networks je pro stanici MTV Music 24. Ta se bude vysílat na území těchto zemí: Rakousko, Chorvatsko, Dánsko, Finsko, Německo, Maďarsko, Izrael, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Malta, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Jihoafrická republika. Podle licence se jedná o hudební televizní program pro mládež se zaměřením na americkou a mezinárodní produkci. Kanál MTV Music 24 bude vysílat 24 hodin denně v angličtině. Licence platí 12 let.

RRTV zároveň informuje členské státy EU (Evropské unie), tj. Rakousko, Chorvatsko, Dánsko, Finsko, Německo, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Malta, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Slovinsko, Španělsko a Švédsko, kde se může vysílat program MTV Music 24 s českou licencí.

Regulátor RRTV zároveň zaregistroval společnost MTV Networks jako provozovatele převzatého vysílání šířeného prostřednictvím satelitu a to na území těchto zemí: Irsko, Albánie, Andorra, Rakousko, Bělorusko, Belgie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Německo, Řecko, Maďarsko, Indonésie, Izrael, Kyrgyzstán, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Makedonie, Malajsie, Malta, Mikronésie, Mongolsko, Černá Hora, Myanmar, Nizozemsko, Norsko, Filipíny, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Samoa, Srbsko, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tchaj-wan, Thajsko, Tonga, Turecko, Ukrajina a Spojené arabské emiráty, kde může šířit stanice MTV Base, MTV Classic, MTV Hits, Club MTV, MTV Music (ROI feed), MTV ROCKS, MTV OMG, VH1, MTV Live HD.





Reklama




Vybrané články