Michal ​Štěpán končí v ČD, vedení by mělo být kompletní v březnu

Michal ​Štěpán končí v ČD, vedení by mělo být kompletní v březnu

21.2. - Představenstvo Českých drah bude ode dneška opět nekompletní. Ve funkci včera skončil dosavadní náměstek pro obchod Michal Štěpán, jemuž vypršel pětiletý mandát. Štěpán se rozhodl ve vedení firmy již dále nepokračovat. Za obchod bude nově zodpovídat člen představenstva Radek Dvořák, který bude mít dočasně na starost také ekonomiku. Nového člena představenstva vybere dozorčí rada nejspíše v březnu.

Štěpán se rozhodl neprodlužovat svůj mandát už před časem. „Můj pětiletý mandát dnes končí a já jsem přesvědčený, že pro zodpovědný výkon této vrcholné funkce ve vedení národního dopravce a s plným nasazením je takto nastavená doba působení ve funkci optimální,“ řekl Michal Štěpán.

Mluvčí společnosti Radek Joklík potvrdil, že Michal Štěpán ze společnosti odchází úplně, a nebude tak pokračovat na žádné jiné pozici. Michal Štěpán byl členem představenstva od února 2014, ve společnosti působil přes 30 let.

Pětičlenné představenstvo Českých drah se průběžně mění od loňského září, kdy nově složená dozorčí rada v čele s Petrem Moosem rozhodla o změnách ve vedení podniku. Předsedou představenstva byl tehdy jmenován dosavadní člen vedení Miroslav Kupec, který v čele podniku nahradil Pavla Krtka. Společně s Krtkem skončili i Ludvík Urban a Martin Bělčík.

Rada následně do vedení jmenovala tehdejšího ředitele odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy Radka Dvořáka, čímž zajistila usnášeníschopnost představenstva. V lednu pak byli do představenstva zvolení Michal Heřman a Michal Vereš. Zatímco Michal Heřman, jenž má na starosti správu majetku, už funkci vykonává, Michal Vereš, který je zodpovědný za provoz, začne v podniku pracovat od března.

(čtk)

spinner