​Tuzemský FlixBus včera rozšířil svá spojení z Česka na Slovensko

​Tuzemský FlixBus včera rozšířil svá spojení z Česka na Slovensko

21.2. - Tuzemská pobočka společnosti FlixBus zahájila spolupráci se slovenským autobusovým dopravcem Turancar. Dopravce včera začal nabízet 40 nových mezinárodních spojů týdně, zejména z Prahy na Slovensko. FlixBus o tom včera informoval v tiskové zprávě.

„Díky spolupráci se společností Turancar můžeme rozšiřovat nabídku zastávek v naší síti. Slováci pracující v Praze se nyní pohodlně dostanou přímým spojem do řady dalších destinací. V síti se objeví i turisticky oblíbená místa jako lázeňské město Piešťany nebo historická Banská Bystrica,“ řekl ředitel FlixBusu pro Českou republiku a Slovensko Pavel Prouza. Celkem bude FlixBus operovat na cestách z Česka na 15 nových zastávkách na Slovensku.

Obě firmy budou spolupracovat i na slovenském vnitrostátním trhu. Celkem se tak síť FlixBusu rozrostla o více než 260 nových spojů týdně.

Kvůli cenám společnost FlixBus dlouhodobě kritizuje konkurenční RegioJet. Společnost podnikatele Radima Jančury obviňuje dopravce z toho, že jezdí za podnákladové ceny. FlixBus to však odmítá.

Firma FlixBus vznikla v Německu, na český trh vnitrostátní dopravy vstoupila loni v srpnu. Za první rok společnost převezla na českých linkách 2,3 milionu lidí.

(čtk)

Foto: LAN

spinner