Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Do Ostravy přijede na Zlatou tretru také oštěpařský mistr světa Vetter

Úřadující mistr světa v hodu oštěpem Johannes Vetter z Německa plánuje na letošní rok návrat na Zlatou tretru. Vloni musel druhý muž historických tabulek start na ostravském mítinku zrušit kvůli zranění a v červnu se pokusí poprvé prestižní závod vyhrát. V roce 2017 nestačil jen na krajana Thomase Röhlera.

Johannes Vetter
zdroj: ČTK/DPA autor: Bernd Thissen

Pořadatelé Zlaté tretry dnes Vettera oznámili jako prvního velkého soupeře české oštěpařské ekipy v čele s Jakubem Vadlejchem. Vetter v posledních dvou letech ovládl světové tabulky. Vloni to bylo díky výkonu 92,70 metru ještě z období před hlavní sezonou, ve které měl potom zdravotní problémy. Předloni se velehodem 94,44 zařadil v historickém pořadí za světového rekordmana a nynějšího ředitele Zlaté tretry Jana Železného, který hodil celkem čtyřikrát dál včetně maxima 98,48.

"Věřím, že Johannes bude po loňských zdravotních problémech fit a vrátí se k výkonnosti z roku 2017. Na Tretře jeho souboj s našimi nejlepšími bude jedním z vrcholů. Abych se začal bát o rekord mítinku," uvedl Železný. Od jeho ostravského maxima z roku 1996 dělí Vettera 20 centimetrů.

Zlatá tretra se uskuteční 20. června, již oznámenými hvězdami 58. ročníku jsou například dvojnásobná mistryně světa ve skoku do výšky Maria Lasickeneová z Ruska či olympijská vítězka v běhu na 400 metrů Shaunae Millerová-Uibová z Baham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články